ÇAYKUR tarafından üretilen doğal ve organik beyaz çayın insan sağlığı açısından faydalarının araştırılması amacıyla, Japonya’nın saygın ilaç araştırma ve geliştirme üniversitesi tarafından yürütülen gıda takviyesi JP53’ün çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmaları yerinde görüp bundan sonra izlenecek yol haritasını belirlemek üzere Japonya’ya giden Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Önemli Bir Çalışma 

Sütlüoğlu, beyaz çaydan ilaç yapımı çalışmalarını sürdüren ve eczacılık, kozmetik, gıda katkı maddeleri ve fonksiyonel gıdalar için işlevsel malzemeler üreten Japonya’nın en eski üreticilerinden TOKIWA Phytochemical firmasını ziyaret etti. Firmanın sahibi Jan Tatsuzaki ile görüşen Sütloğlu, “Çalışmalarımız Dr. Ozan Fidan beyin koordinatörlüğünde devam ediyor. Önemli bir çalışmaya imza atlıyor” ifadelerini kullandı.

İş Takibimiz Devam Edecek

Sözlerine şöyle devam eden ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu, “Gelinen son noktayı yerinde görüp yol haritasını belirlemek için firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tatsuzaki ile önemli bir görüşme yaptık. Kendileri bizi çok iyi karşıladılar. Bizi şirketteki görüşmenin ardından evlerinde ağırladılar ve çay seremonisi yaptılar. Göstermiş oldukları misafirperverlikten ötürü teşekkür ediyorum. İş takibimiz devam edecek” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim