Avni Aker’den Yavuz Selim Stadı’na kadar tüm alanı kapsayan Millet Bahçesi için CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’dan öneri geldi. Kaya, Yavuz Selim’in yıkılmaması gerektiğini ifade ederek, “Yıkılmamalı revize edilmeli, orası Trabzon’un kalbidir” dedi.

8 Bin Spor İnsanına…

Kaya, “Millet Bahçesi projesi içinde bulunan, tarihi Yavuz Selim Futbol Sahasının da amatör spor kulüplerinin talepleri doğrultusunda revize edilmesi Trabzon’daki futbol sevgisinin ve amatör spor ruhunun yaşatılması açısından son derece önemlidir. 5 bin amatör sporcuya, antrenör, gözlemci, temsilci ve diğer görevliler olmak üzere atletizmden futbola kadar birçok branşta yaklaşık 8 bin spor insanına hizmet veren tarihi bir spor merkezi konumundadır” dedi.

Modern Bir Saha

Kaya sözlerini şöyle sürdürdü, “Selim Futbol Sahası’nın yoğun idman ve müsabaka programlarına ev sahipliği yapabilmesi için zeminine sentetik çim yapılması, gece aydınlatması ve tel örgü ihtiyaçlarının giderilmesi gerekmektedir. Ayrıca futbol sahasının mevcut tribünleri altında bulunan soyunma odalarının tekrar yapılması çok önemlidir. Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu öncülüğünde bir araya gelen Spor Taban Birlikleri’nin, Yavuz Selim Futbol Sahasının günümüz şartlarına uygun modern bir tesise dönüştürülmesi talebini destekliyorum” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim