Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleşen basın toplantısında TÜMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atmaca referandum da ‘Evet’ oyu kullanacaklarını açıkladı. Atmaca yaptığı açıklamada: 

“Güçlü bir Türkiye için gerekli düzenlemenin mevcut anayasamızdan başlanılması gerekliği de bütün toplum kesimleri tarafından arzu edilen bir durumdur. Bu Anayasa değişikliği toplumda herkesi ilgilendirdiği gibi iş dünyasını da yakından ilgilendirmektedir” dedi. 

8 Ekonomiden Biri Haline Geldik

Mehmet Atmaca yaptığı açıklamada: “Ekonomik istikrarın, yatırımların ve ekonomik canlılığın devam etmesi, terörün sona ermesi, içinde bulunduğumuz coğrafyada barış ve huzurun tesis edilmesi iş adamları için hayati derecede önem taşımaktadır. Dünya 5’ten büyüktür sloganı ile adeta bütün mazlum milletlere öz güven aşılayan, bölgesin de ve yakın coğrafyasında söz sahibi olan ülkemiz, dünyanın en büyük 20, Avrupa’da ise ilk 8 ekonomiden biri haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.

Destekliyoruz 

Atmaca kararların evet yönünde olduğunu dile getirerek şunları kaydetti: “Şimdi söz milletin ise diyoruz ki, biz bu anayasa değişikliği paketini desteklediğimizi ve halk oylamasında ‘evet’ oyu vereceğimizi tüm kamuoyuna ilan ediyoruz. Ekonomik istikrar için, Büyük yatırımların devamı için, mazlum coğrafyalara uzatılan şefkat eli için, Türkiye üzerinde oynanan oyunları bozulması için, koalisyonlara mahkum olmamak için, hantal devlet yapısından kurtulmak için, Ülkeyi yönetmenin iki dönem de sınırlandırılarak tek adamlılığa son verileceği için evet diyoruz”

Sonay ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim