Programda konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “En başta belediyeler olmak üzere Kimsenin bu şehri katletme hakkı yok” ifadelerini kullandı.

''İmar birliklerinin olabilmesi için merkez belediye büyükşehir olmasa da yasal düzenleme yapılarak imar düzenlemedeki ana unsurların yetkilisi olmalıdır. Çevre şehircilik kurultayı yapıldı. Raporlar devam ettiriliyor. Ülkenin cumhurbaşkanı diyor ki yahu arkadaş bu dikey yaşamayı bırakalım bizim mahallelerimizde ailelerimizi oluşturan zengini fakiri hocası alimi siyasal kültürel yaşam içinde olan sporcuları bir arada eğitelim. bizim milletimizin çekirdeğini bu oluşturuyordu.

 Engebeli arazilerde daha fazla alan açarak işimizi sürdürelim. biz 1 bölü 10.000 lik plan içerisinde çalışırken neyi yaptık bu şehrin bundan sonraki zamanında nüfus projeksiyonunda, imara açılacak alanlar belirlenecek. şehirde 2048 yılına kadar yapılacak çalışmalarda önemli kriter nüfus projeksiyonu başladığımız zaman birinci rapor şu oldu. Büyükşehir olmadan önce belde, ilçe ve il merkezinde imara acılan yerlerin toplamı Trabzon'un 2057 yılına kadar nüfus projeksiyonuna yeterli alan var. Siz iki misli nüfusa yetecek kadar, alanı imara açmayı çalışın ve önümüze getirin bunun ana sebebi şu diye yaşamayalım yatay yaşayalım. Sahile yakın kısımda astronomik arsa ücretlerini önleyelim. 

Dikey yaşama aziz milletimizin tarihte olduğu gibi yaşama mekanlarını oluşturacak şekilde düzenlesin. Sıfır kotundan itibaren hesap ettiğimizde şehrin geleceği için kişi başına düşen alanları hesap etmedin altında 1-2 bodrum olacak şekilde halen daha 7-8 bodrum daha yapılıyor. kimsenin bu şehri katletme hakkın yok en başta belediyeler olmak üzere. Bütün Trabzon'a tekrar hatırlatmak istiyorum. beton mezarlıklar yapmayalım. 780.000 insanın yaşadığı şehre çalışacak mekan bırakmama niyetine gitmeyelim. TSİAD'IN TTSO'nun hepimizin sorumluluğudur. yeni gelecek arkadaşlara büyükşehrin kanununda yer alan tüm imkânlarıyla yardımcı olacağımızın gayretini vereceğimi söylüyorum''  Toplantıda son olarak bilanço ve faaliyet raporları okundu. Yapılan oylama sonucunda Hasan Kamil Hayali Yönetimi ibra edildi.
 
Editör: TE Bilisim