Ödül seçici kurulunun kendisini ziyaretinde konuşan Başkan Genç, seçici kurul içerisinde kent hassasiyeti adına çok önemli çalışmaları bulunan paydaşların yer aldığını belirterek, "bir belediye başkanı olarak; belediye meclisinin başkanı olarak bir meclis üyemizin kullandığı bu ifadeyi kabul etmem mümkün değil. 

Sicili bozuk ifadesi kabul edilemez. Seçici kurul içerisinde yer alan sivil toplum örgütleriyle göreve geldiğimiz günden bu yana beraberce, kent adına çok önemli şeyler ürettik. Bu sivil toplum örgütleri kent adına tüm sorunların çözümünde en önemli paydaşlarımızdır. Kent hassasiyeti gözeterek bugüne kadar her çalışmamıza özveri ile katkı sağladılar. Kemeraltı projemizi bu sivil toplum örgütlerimizle paylaşarak hayata geçiriyoruz. Pazarkapı projemiz bu sivil toplum örgütlerimizle istişare edildi. 

EKOPARK, Tünel Akvaryum, İpekyolu Canlandırma projelerimizi hep bu sivil toplum örgütlerimizle istişare ederek planladık. Bu manada bu sivil toplum örgütlerimizi yok saymamız mümkün değildir. Bu kentte hep birlikte yaşıyoruz. Bu kent için, kentin geleceği için herkesin söyleyebileceği, yapabileceği bir şeyler vardır.  Bu anlamda bu güne kadar bizlere çalışmalarımızda her türlü katkıyı veren sivil toplum örgütlerimize teşekkür borcumuz olduğu inancındayım." dedi.

Başkan Genç, kullanılan ifadenin görev anlayışına yakışmayan bir ifade olduğunun altını çizerek; "Biz ne dedik? Katılımcı belediyecilik dedik. Şimdi bu ifadenin katılımcı belediyecilik anlayışıyla bağdaşır bir yanı var mı? Yok. Biz hizmeti şehrimiz için, halkımız için yapıyoruz, yapmaya çalışıyoruz. Ben yaptım oldu mantığı bizim anlayışımız asla olmadı, olamaz da. Hizmet üretirken de her zaman ve zeminde paydaşlarımızla istişare halinde olmayı, ortak projeler üretmeyi temel ilke olarak belirlemişizdir. Tamamen kent hassasiyeti gözetilerek mimari estetik komisyonumuzun koordinasyonunda yürütülecek olan Mimarlık Mühendislik ve Tasarım Ödülleri de paydaşlarımız olan sivil toplum örgütlerimizle gerçekleştirdiğimiz örnek çalışmalardan sadece bir tanesidir." açıklamasında bulundu. 
 
Editör: TE Bilisim