Kalıcı istihdamın artırılması için TTSO ile ÇASGEM arasında eğitim işbirliği protokolü de imzalandı.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası arasında, kalıcı istihdamın artırılması için nitelikli işgücü yetiştirilmesi amacıyla eğitimde işbirliği protokolü imzalandı. TTSO’da düzenlenen imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan, TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, ÇASGEM Başkanı Abdurrahim Şenocak ile TTSO meclis başkanlık divanı, yönetim kurulu üyeleri, İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin ve diğer ilgililer katıldı.
 
42 Bin 463 İstihdam Sayısına Ulaşıldı
 
Protokol imza töreninde konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İstihdam Seferberliğinde çalışmaların önemli bir parçasının da eğitim olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: 

“Çalışacak kişilerin eğitimden yoksun olması, piyasada kalıcı iş bulma adına büyük bir sorun. İstihdam Seferberliği konusunda bakanlığımız ve İŞKUR il müdürlüğümüz ile çalışmalarımız 6 aydır sıkı şekilde devam ediyor. Saha çalışmaları, tanıtım faaliyetleri yapıyoruz ama işin bir de eğitim tarafı var. Gerek İŞKUR gerekse odamız eğitimlere devam ediyor. ÇASGEM’le de yaptığımız protokolle, eğitimlerimizi daha geniş kapsamlı şekilde gerçekleştireceğiz. Önemli olan kalıcı istihdamdır. İstihdam seferberliğinde, ilk baştaki verilen sözlere istinaden, şehrimizde o kadar hızlı çalışma oldu ki; 11 Haziran itibarıyla işyerlerine giren eleman sayısı 42 bin 463. Tabi bunların bir kısmı giriyor bir kısmı çıkıyor. İşe giren eleman sayısı olarak bu önemli bir rakam. Trabzon olarak, ‘25 bin istihdam sağlayacağız’ dedik. Bunun üzerine çıktık ve önümüzde 42 bin gibi bir rakam var. Çıkanları ve iş arayanları değerlendirdiğimiz zaman, arayanların da istenilen özellikte olmadığı istatistiki olarak ortaya çıkıyor. Bu bakımdan eğitimler çok çok önemli. Bizim istediğimiz kalıcı istihdamı sağlamaktır. Bundan sonraki gayretlerimiz de bu yönde olacaktır.”
 
“Girişimciliğe büyük katkı verdik”
 
Başkan Hacısalihoğlu, kalıcı istihdamı artırmak için yeni işyerleri açılmasını da önemsediklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “TTSO olarak verdiğimiz girişimcilik eğitimleriyle, mezun olanların iş kurarak kalıcı istihdama yardımcı olmalarını sağlamayı hedefledik. 2016 yılında odamız tarafından girişimcilik alanında 287 sınıf açıldı ve eğitimlere 7 bin 776 kişinin katılımı sağlandı. 142 iş planı başvurusundan 130 iş planı destek almaya hak kazandı. Toplam 1 milyon 858 bin 621 lira destek verildi.”

Gaziantep 20 Bin, Trabzon 25 Bin İstihdam Taahhüdünde Bulundu
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ise, TTSO’nun bakanlığın çok önemli partnerlerinden biri olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

 “Çalışma Bakanlığı çalışma hayatını iş dünyasıyla karşılıklı istişare içinde bulunarak düzenliyor, diğer taraftan da iş dünyasıyla iş arayanlar arasında köprü vazifesi görüyor. Sayın başkanımızın belirttiği gibi istihdam seferberliğiyle ilgili Trabzon olarak ağır bir yükümüz var. Şunu belirtmeliyim ki; Gaziantep 20 bin istihdam taahhüdünde bulundu, Trabzon ise 25 bin. Tabi bu ağır bir yük. Bunu başkanımızın ifade ettiği gibi sadece bir kurumun üzerine alıp yürütmesi mümkün değil. Kamu, sivil toplum örgütlerinin bu alana katkı vermesi gerekiyor. Sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlayan bu hareketin oturup nihai bir muhasebesi ortaya koyulacaktır. Her kurum kendi üzerine düşeni yapma gayretini gösteriyor. Bugün imzalanan protokolün de yetişmiş kalıcı istihdama büyük katkı vereceğini umuyorum.” Konuşmaların ardından protokole bakanlık adına Müsteşar Yardımcısı Mazhar Yıldırımhan ve ÇASGEM Başkanı Abdurrahim Şenocak, TTSO adına ise Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile Başkan M. Suat Hacısalihoğlu imza attı.
 

Editör: TE Bilisim