Trabzon’un en işlek ve en kalabalık mahallerinden biri olan ve çok sayıda öğrenciyi ağırlayan mahallede park sorunu yaşanıyor.  Vatandaşın aracını park edecek alan bulması nerdeyse imkânsız. Mahalledeki işletmeciler kişilerin vaktinin çoğunu park yeri aramakla geçirdiği söyledi ve çözüm istediler. 

“Vatandaş aracını park edecek yer bulamıyor”

Kalkınma Mahallesinde işletme sahibi olan Ömer Akpınar otopark sorununa dikkat çekti ve çözüm istedi; “En büyük sorun park sorunu. Bu sorun bir an önce çözülmeli. Vatandaş aracını park edecek yer bulamıyor. Park kesinlikle yapılmalı. Bu noktada çok sorun yaşıyoruz. Gelen kişiler çok sorun yaşıyor. Aslında en büyük problem bu” ifadelerini kullandı.

“Yol yetersiz park yok”

Kalkınma Mahallesi’nde işletme sahibi olan Fatih Kara hastane yolundan dolayı oluşan yoğunluğa dikkat çekti. Kara; “yol yetersiz park yok. Kontrol sorunu var yolda. Park sorunu başlı başına bir problem. Vatandaş geliyor aracını park edecek yeri yok.  Hastane yolu olduğu için zaten çok yoğun bir trafiğe sahip. Otopark sorunu kesinlikle çözülmeli. Birde burada çok sayıda işletme açıldı yoğunluk bundan da kaynaklanıyor. Bir çözüm bulunmalı bu soruna”  şeklinde konmuştu. 

“Çözüm bulunsun”

Fatih Güleç ise yaptığım açıklamada; “Otopark olmaması bizler için çok büyük sıkıntı. Kendi işletmemizin aracı en ufak bir paket alacak olsa bile beklemek zorunda. Az biraz beklese hemen anons alıyoruz. Bunlar çok sıkıntı oluyor. Müşteri artık kalkınmayı tercih etmemek durumuna kadar geliyor. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulması gerekiyor” diye konuştu. 
Sonay ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim