Yoğun Uğraşlar Sonucu…

Son günlerde, kamuoyunda istifa ettiği yönünde haberler çıkan Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hülya Kılıç Yılmaz, görevinin başında olduğunu ifade ederek bütün enerjisini bu asılsız söylentilerin aksine, bölge insanına hizmet odaklı harcadığını belirtti. Yılmaz,  yoğun uğraşlar sonrasında kurumuna kazandırdığı ve önümüzdeki günlerde Numune yerleşkesine kurulacak olan Çift Kafalı Gama Kamera Okuyucu Cihazıyla ilgili bilgi vererek şöyle konuştu:

Vücutta Dağılım İzlenecek

Hayli yüksek maliyetli olduğu için bölgede tek olan Gama Kamera Sistemi tıbbi tanı cihazıdır. Kurumumuza kazandırdığımız bu cihaz sayesinde, kanser ve konjenital (doğuştan) anormalliklere kesin tanı koyabilecek, tedavinin seyir ve etkinliğini takip edebileceğiz. Bahse konu bu cihaz, tarama sistemi ve görüntü depolama biriminden oluşmakta. Çalışma mantığına gelince… Hastaya öncelikle tanı amaçlı olarak düşük dozda radyoaktif ilaç uygulanacak ve Gama Kamera Sistemiyle bu ilacın vücuttaki dağılımı izlenecek. 

Analizlerin Ardından…

Kaydedilen görüntüler hastaya verilen talyum-210 veya sodyum iyodürden yayılan gama fotonları, incelenen organ etrafında döndürülen dedektörler tarafından algılanacak ve bu sinyaller bir bilgisayara aktarılacak. Devamında bu bilgisayar da elde ettiği sinyalleri sayısal olarak işleyerek renkli görüntüye çevirecek ve gerekli analizi yapacak. Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi’nin özveriyle çalışan tüm uzman ekibiyle birlikte, Nükleer Tıp Birimi bünyesinde kurulacak olan bu cihazla, hasta odaklı hizmet anlayışımız ve bu yöndeki yoğun gayretimiz artarak devam edecektir. 
Atakan TOK 
 
Editör: TE Bilisim