Programa İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Kemal Süleyman, Kamu Hastane Hizmetleri Başkanı  Dr. Oğuz Kara, Başkan Yardımcısı İlyas Alp, Başhekim Prof .Dr. Süleyman Türedi  hastane yönetimi ve sağlık çalışanları katıldı.


 
Önünüzde Eğiliyorum
 
Açılış konuşmalarında İl Sağlık Müdür Vekili Uzm.Dr Kemal Süleyman, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ederek tüm sağlık çalışanlarını önünde eğildi ve mesajını bu şekilde verdi.


 
Tarihini Anlattı
 
Kamu Hastane Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Oğuz Kara Tıp Bayramı’nın ortaya çıkışı ve önemi üzerine açıklamada bulundu.
 
Kara şöyle dedi:
 
‘Hekimbaşı Mustafa Behçet Efendi Sultan 2.Mahmut’a modern bir tıp okulu kurmak gerektiğini önerir. 14 Mart 1827 de de Şehzadebaşı’nda ilk modern tıp okulunu açarlar. Çeşitli maceralar , isim değişiklikleri filan derken 1912 de savaş öncesi Haydarpaşa Tıp Fakültesi son mezunlarını verir.

1912 de Trablusgarp ve Balkan Savaşları’nın ardından eğitime ara verilir.mart 1913 te başlayan eğitim 1914te savaş sebebiyle yeniden durur ve öğrenciler askere gider.1916 da tekrar açılan okul 3 Şubat 1919 da İstanbul un işgali sırasında İngilizlerce işgal edilir, öğrencilerin gece üniforma giymeleri yasaklanır. Sessiz direniş başlatan öğrenciler ise gündüz de gecelik giymeye başlar.Başta önemsemeyen İngilizler bir süre sonra pes eder ve yasağı kaldırırlar.Ancak cin şişeden çıkmış ve geri girmesi zorlaşmıştı.Esaret ağır gelmişti. Soğuk bir kış akşamı 14 Mart akşamıydı, modern tıp okulunun kuruluş yıldönümü kutlaması diye başlayan törende 3. Sınıf öğrencisi Hikmet Boran önderliğinde öğrenciler Türk bayraklarını çıkarıp yürüyüşe geçmişlerdi. Ardından okula büyük bir bayrak çekilmesiyle esarete karşı direnişi başlatır tıbbiyeliler. Kurtuluş savaşının köşe taşlarından biridir 14 Marttaki bu yürüyüş. Bu duygularla 14 Mart tıp bayramımız kutlu olsun.’


 
Güzel Başlangıç
 
Başhekim Prof. Dr. Süleyman Türedi hastaneye başlama tarihinin Tıp bayramıyla aynı güne tesadüf etmesinden mutluluk duyduğunu tüm sağlık çalışanlarının ekip olduğunu ve insanı yaşatma ve iyileştirme gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.
 
Çeyrek Asırlık Hizmet
 
Meslekte 25. yılını tamamlayan hekimlere teşekkür belgesi takdim edildi. Program Akçaabat Güzel Sanat Lisesi müzik bölümü öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam etti.

Editör: TE Bilisim