Her kar yağışı sonrasında mahallede 3 gün elektriklerin kesildiğini kaydeden vatandaşlar, direklerden kopan elektrik telleri nedeniyle de büyük tehlike yaşıyor.  

Vatandaşlar elektrik kesintileri nedeniyle ilgililere tepki gösterirken, kopan elektrik telleri nedeniyle yaptıkları başvuruların ise sonuçsuz kaldığını söyledi.  Kesinti nedeniyle mağdur olan vatandaşlar, her yıl elektrik direği ve tellerinin yenileceği sözü verildiğini ancak, verilen sözlerin bir türlü yerine getirilmediğini söyledi. 

Her Yıl Mağdur Oluyor

Vatandaşlar, “Biz Mahalle halkı olarak her yıl sık sık mağdur oluyoruz. Yetkililere sesleniyoruz bizlere verilen sözün artık tutulmasını istiyoruz. Köyde, 30 yıllık trafo kullanılamaz hale gelirken, elektrik kabloları da yerlerde sürünüyor. Her an elektrik çarpmalarıyla karşı karşıya kalabiliriz” ifadelerini kullandı.  

Köylerinde yıllardır elektrik sorunun bulunduğuna işaret eden köylüler, “Kış mevsimiyle birlikte en büyük sıkıntımız sık sık kesilen elektrikler oluyor. Bakımsızlıktan dolayı kopan elektrik telleri yerlerde sürünüyor. Yine 30 yıldan bu yana bakım görmeyen ve yenilenmeyen trafomuz var. Kopan teller tehlikeye davetiye çıkarıyor. Yetkililerden, köyümüzde kopan tellerin onarılmasını ve trafonun değiştirilmesini istiyoruz. Mağduruz” diye konuştular.  
 
Editör: TE Bilisim