Yomra’da çalışmalara başlayan ekip sabah saatlerinde Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nu ziyaret etti ve mahallelere çıktılar. Türkiye Ziraat odaları birliği yönetim kurulu üyesi Hasan Kozoğlu’nun da iştirak ettiği buluşmalarda raporlar da tutuldu.

Düzköy Çalışması

Düzköy Ziraat Odası Meclis Üyesi Sinan Değer ile birlikte Gökçeler Mahallesinde bulunan kahvede gerçekleşen toplantıya Düzköy Muhtarlar Derneği Başkanı ve Gökçeler Mahalle Muhtarı Erdal Lermioğlu, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Turan Lermioğlu ile Hüseyin Bayraktar, Coşkun Serdar, Rahmi Akçay, Ahmet Lermi, Cengiz Yetim, Ali Serdar, Gülnühar Lermioğlu ve çok sayıda çiftçi katıldı. Mahallenin ana sorunun kadastro çalışmalarında sonuca ulaşamadıklarını belirten çiftçiler, bu durumun kendilerini mağdur ettiğini fındık ürününe verilen alan bazlı destekten yararlanamadıklarını belirtti.

Hayvancılık Önemli

Devletin hayvancılığın gelişmesine yönelik vermiş olduğu hibe ve desteklerden kadastro geçmediği için yeni tapularının olmaması nedeniyle yararlanamadıklarını belirterek yetkililerin bu sorunlarını bir an önce çözüme ulaştırmalarını dile getirdiler.

Hayvancılık konusunda mahallelerinin pilot bölge seçilmesini, modern hayvancılık işletmelerinin kurulması sonrası hayvancılığın bölgede hızla gelişeceğini söylediler.

Girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle hayvancılığın tek başına geçimlerini sağlamadığını, bölge ikliminin seracılık için uygun olduğunu ancak sera konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını, hayvancılığın yanında kuracakları seranın da gelirlerini arttıracağını belirterek uygulama serasının uygun bir yerde kurulmasını istediler. 
 
Editör: TE Bilisim