Suudi Arabistan ile yaşanan gerginlik sonucunda bu ülkeden ülkemize gelen turist sayısındaki azalma, acenteleri farklı ülkelerde pazar arayışına yöneltti. Bu kapsamda Karadeniz'in köklü acentelerinden İBK Turizmin Genel Müdürü Sezgin  Bahçekapılı'nın girişimleri ile, Lübnan'ın en büyük 9 acentesine Doğu Karadeniz ve Trabzon tanıtım gezi organizasyonu düzenlendi.
 
Gezi organizasyonunu kapsamında Trabzon'a gelen Lübnanlı acente sahipleri, Of Natural Bazaar Yöresel Ürünler ve Doğal Lezzetler Alışveriş Merkezi ve Dinlenme Tesisini ziyaret ederek, tesis Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Saral'dan bilgi aldılar. Of Natural Bazaar ziyaretine Lübnan’ın en büyük 9 acentesi ile birlikte Lübnan ulusal basınından iki gazeteci de katıldı.
 
Çalışmalar Sürüyor
 
 THY Lübnan Satış Müdürü Can Çayırcı ziyarette yaptığı açıklamada, “Lübnan’ın önemli acentelerine Karadeniz Bölgesini tanıtmak istiyoruz. Seneye sezon için talep oluşmaya başladığında direk uçuşlar gündeme gelecektir.” dedi.
 
İBK Turizm Genel Müdürü Sezgin Bahçekapılı ise, Karadeniz’e farklı ülkelerden misafirlerin gelmesi ve turizmde sürekliliğin sağlanması kapsamında çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Of Natural Bazaar Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Saral ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İBK Tur Genel Müdürüne, THY Lübnan Satış Müdürüne, Lübnanlı Acente sahiplerine ve Lübnan'dan gelen Ulusal basın mensuplarına teşekkür etti. Lübnanlı acentelerin Of Natural Bazaar ziyareti, tesisin gezilmesi, Of Natural Minyatür Çay Fabrikasının incelenmesi, hediyeleşme ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim