Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde merkeze 25 kilometrelik mesafede bulunan Tomara Şelalesi, yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görüyor. Muhteşem doğa manzarası ve vadi içerisinde akan suyun çıkardığı sesle ziyaretçilere hem görsel hem de işitsel şölen yaşatan şelalede kalıcı turist çekmek için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Ziyaretçi Akını Var

Bölgedeki çalışmalar kapsamında Tomara Şelalesi Tabiat Parkı, 6,5 milyon TL’lik yatırımla yeni bir çehreye bürünürken, çevresine yürüyüş yolları yapılan alana cam seyir teras da monte edildi. Doğa Koruma Milli Parklar 12’nci Bölge Müdürlüğü tarafından yaptırılan cam seyir terası, ziyaretçilerine şelaleyi farklı açıdan izleme imkanı sunuyor. 

Hedef 200 Bin Kişi

Kentin önemli turizm merkezlerinden biri olan şelale, yerli-yabancı turistlerin yanı sıra özellikle son zamanlarda Körfez ülkelerinden bölgeye gelen Arap turistlerinde beğenisi topluyor. Adına festival de düzenlenen, yapılan yatırımla yeni bir çehreye bürünen şelale, fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor. 

Tanıtımlar Sürüyor

Fotoğraf tutkunları, foto safari turları da düzenlendiği şelaleyi, farklı açılardan fotoğraflamaya çalışıyor. Yöre halkı tarafından ‘40 gözeler’ adıyla da tanınan Tomara Şelalesi'ni 2017 yılı içerisinde 100 bin kişi ziyaret ederken, 2018 yılı içerisinde bu sayının 200 bin olması hedefleniyor.  Tomara Şelalesi Tabiat Parkı İşletmecisi Abdulbaki Kara, “Tanırımlar sürüyor” dedi.
 
Editör: TE Bilisim