Şavşat'a 25 kilometre uzaklıkta yer alan Karagöl, sonbaharla birlikte yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı.

Sahara Milli Parkı içinde yer alan ve her mevsim ayrı güzelliğe bürünen Karagöl, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği mekanların başında yer alıyor.

İtalya'daki Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda "Sakin Şehir" unvanı alan Karagöl, sonbaharda karlı dağların çevrelediği, etrafındaki ladin ve çam ağaçlarının yeşil ve sarı renk tonlarıyla adeta görsel bir şölen sunuyor.

Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra özellikle fotoğraf sanatçılarının da ilgi odağı olan ve "saklı cennet" olarak adlandırılan doğa harikası bu yer, günübirlik gezilerin yanı sıra çevresindeki ormanlık alanlarda kamp yapma imkanı da sağlıyor.

Temiz havası dolayısıyla ilgi odağı olan Karagöl'e gelenler, dinlenmenin yanında eşsiz manzaralı gölün üzerinde kayıkla gezinti yapıp, balıkları yemliyor.

Doğa fotoğrafçısı Meryem Enis yaptığı açıklamada, Karagöl'ün muhteşem bir manzarası olduğunu belirterek, "Burada fotoğraf çekmeye doyamıyoruz. Karlı dağlar ile yeşil, sarı, mavi bütün renkler bir arada. Biz de güzel fotoğraflar çekmeye çalışıyoruz." dedi.

Ziyarete gelen vatandaşlardan Kübra Enis ise ilk defa gölü görmeye geldiklerini, muazzam manzaradan çok etkilendiklerini ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim