Başkan Gümrükçüoğlu’na çalışmalarına olan katkılarından ötürü teşekkür plaketi takdim eden Karadeniz Kültür Derneği Genel Başkanı Aygün, “Derneğimize ve organizasyonumuza yıllardır sürdürdüğünüz katkılarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. 8 Ocak’ta İskele ilçesinde yapacağımız 9. Hamsi Festivaline sizleri ve Trabzon halkını davet etmek için geldik. Bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Kıbrıs heyetine ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu ise, “Hoş geldiniz diyorum, Kıbrıs’a, hemşehrilerime sizin vasıtanızla selam ve saygılarımızı gönderiyoruz. Destek olmak ve bu güzel festivale katkılarda bulunmak bizim en sevindiğimiz vazifelerimizden biridir” diye konuştu.  Ziyarette yaptığı değerlendirmede Kıbrıs’ta Karadenizli, Trabzonlu çok sayıda hemşehrilerinin yaşadığına dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “KKTC’deki Karadenizli, Trabzonlu hemşehrilerimizle, orada yerleşikliğe uzun zamandır başlamış olan kardeşlerimizle iftihar ediyoruz. 

Kültürümüzü, sanatımızı, insan sevgisi ve uygarlık anlayışımızı orada en güzel şekilde temsil ediyorlar. Köklerini de unutmuyorlar, her zaman gelip gidiyorlar, anavatanla irtibatlarını en güzel şekilde sürdürüyorlar. Bu bakımdan kendilerine ayrıca şükranlarımı sunuyor ve her aman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim