Buluşmaya katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç burada yaptığı konuşmada, "İnancımız gereği olarak, Allah’a şükürler olsun bizim medeniyetimiz İslam inancı ile pekişen Türklerin medeniyeti Anadolu topraklarında hep bu kardeşlik hukukunu korumuş. Kardeşlik hukukuna ait olan değerleri de, insanlığı ait olan değerleri de, dayanışma ruhunu da, merhamet duygusunu topraklarımızda hakim kılmışız ve bütün yeryüzüne yaymış bir medeniyetiz” dedi. 

“Bunun mutluluğunu yaşıyoruz”

Genç, kardeşliğe vurgu yaparak 120 aile ile Trabzonlu 120 aileyi kardeş aile yaparak farkındalık oluşturdukları söyledi. Genç, ; “Bugün Allah’a şükürler olsun 3 buçuk Milyon göçmeni bu kardeşlik hukukunun gereği olarak ülkemizde güvenli bir şekilde yaşamalarına katkı sağlayan, bu sorumluluğu yerine getiren ülkemizde ve uluslararası arenada yerine getiren kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a buradan şükranlarımızı sunuyoruz. Belediyemiz olarak da ülkemizde de bir örneklik teşkil edecek şekilde 120 ailemiz ile Trabzonlu 120 ailemizi kardeş aile yaptık. Biz şuan da bu mutluluğu yaşıyoruz ” diye konuştu.  

Çok Sayıda Kişi Katıldı

Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti; "İnsanlar muhakkak yurtlarını terk etmek istemezler ama böyle bir durum ile karşı karşıya kalındığında gidilebilecek toprağı olduğunu bilmek, bir yer olduğunu bilmek apayrı. Trabzon’da yaklaşık 9 bin ailemiz var. Çeşitli gönül coğrafyasından gelmiş olan insanlarımız var. Bu insanlarımızı hem okullarımızda hem diğer alanlarımızda görüyorum. Mümkün olduğunca destek olmaya çalışıyoruz. Asırlarca sadece hür yaşamış olan, dünyaya adaleti yaymış olan bir ülkenin mensubu olmanın gururunu yaşıyoruz.” Programa; Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcıları Selahattin Çebi ve Abdullah Uraloğlu, STK temsilcileri, göçmen aileler ve çok sayıda kişi katıldı. 
Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim