İşte anlattıkları: 

‘Yaklaşık 30 yıldır Amerika’dayım. Böyle birşey yaşamadım, tahminimizden çok büyük bir Kasırga ve çok hasar oldu. Florida da özellikle Miami şehrine, Kasırga gelmeden halk benzin, yiyecek içecek kuyruları, bir taraftan evlerinin Ve işyerinin zarar görmemesi için camını kapısısını ağaç ve metal koruyucularla kapatmakla bir taraftan Miami şehrinden başka eyaletlere Kasırgadan kaçmanın yolunu arıyordu, ortalik ana baba günüydü , çoğu insanlar sıgınağı bazı insanlar burayı terk etmeyi, bazı insanlarda evinde olmayı tercih etti. Ancak evlerinde kalanlar asla bir daha kalmayacaklarını vurguladılar. 

Zor Saatler

Benim yasadığım yerin adı Hollywood’dur burası Miami’nin arabayla 20 dakika kuzeyi. Tam oldugumuz yer Hollywood beach, yani Türkcesi Hollywood plaji diye gecer, Nitekim bu hollywood kesiminde 11 kişi hayatını Kasırgadan kaybetti.

Kasırga bittiğinde Lokandaya kontrole geldiğimde lokandanin yerini bulmakda zorluk çektim. Çünkü herşey o 175 Km gelen rüzgar hızıyla herşeyi alıp götürdü. Zaten benim İstanbul Restaurant denize sıfır plajin üzerindeydi kumlar dağ halind, yollar artık asfalt değil ağeç yığınları ile dolu oldu.”
 
Editör: TE Bilisim