TRT Trabzon Radyosu’nda yapımcı olarak görev yapan Yavuz Yiğit’i makamında ağırlayan Rektörümüz, yapılan söyleşide üniversitemiz ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Rektörlük makamında gerçekleşen söyleşi, ilerleyen günlerde TRT Trabzon Radyosu’nda yayınlanacak. Üniversitemizin Bölgesine sağladığı katkılar ve yürütülen bilimsel çalışmalar üzerine kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Rektör Zeybek, “31 Mayıs 2008 tarihinde kurulan Gümüşhane Üniversitesi, ülkemizin genç üniversiteleri arasında yer alıyor. Üniversitemizde 7 Fakülte, 10 Meslek Yüksekokulu, 2 Yüksekokul, 2 Enstitü ve 8 Araştırma ve Uygulama Merkezimiz bulunmaktadır. 2019 yılı itibariyle de 19.500 öğrencisiyle Eğitim-öğretime devam etmektedir” dedi.

Şehir İle Beraberiz

Yapımcı Yavuz’un, Gümüşhane Üniversitesi’nin şehir-kent bütünleşmesi açısından kültürel ve ekonomik önemine yönelik olarak sorduğu soruyu Rektörümüz şu şekilde cevapladı: “Üniversite-şehir birleşmesi, kaynaşması çokça üzerinde durulan ve belli ki bir türlü de sağlanamayan bir husustur. Bütün şehirlerde bu konu sıkça dile getirilmektedir. Bizim temel görevimiz öncelikle ürettiğimiz bilgiden kurum olarak yakın çevremizde bulunan ve içinde bulunduğumuz şehrin istifade etmesidir. Ürettiğimiz bilgi eğer vizyoner bir bilgi ise bölgenin, ülkenin ve bütün insanlığın faydalanmasını sağlamaktır. Gümüşhane Üniversitesi olarak şuan itibariyle şehir ile beraber çalışıyoruz.”

Şehre Yıllık Katkı

2017 yılı itibariyle üniversitemizin şehre katkısı yıllık 310 milyon lira civarındaydı. Bu rakam Gümüşhane gibi az nüfuslu bir şehir için çok ciddi bir katkıdır. Biz her ile bir üniversite projesinde ekonomik boyutu çok önemsemiyoruz. Bizim için önemli olan kültürel boyutudur. Ülkemizin dört bir yanından Hakkâri’den, Edirne’den, Kars’tan ve Muğla’dan gençlerimiz Gümüşhane kültüründe bir araya gelip kaynaşıyorlar. Biz bu kaynaşmalara daha çok önem veriyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz çok sayıda sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlıyorlar. Gümüşhane’de kışlar biraz sert geçer belediye başkanımız da klimalı duraklar yaptı. Bizim öğrencilerimiz de bu klimalı duraklara okunması için kitap bırakıyorlar. Üniversitelerimiz gerçek anlamda toplumumuzun öncüleri olabilecek kurumlardır” dedi.
 
Editör: TE Bilisim