Giresun’da 64 yıldır bitmeyen trafik sorununa her gün bir yenisi ekleniyor. Kent girişinde yaşanan ve arapsaçına dönen trafik sorunu halkı canından bezdirdi. Giresun Belediye Başkanlığı koltuğuna yeni oturan Aytekin Şenlikoğlu, kentin vitrini konumundaki giriş için mega proje içerisindeyken gelen ihbar üzerine Taka Gazetesi konuyu mercek altına aldı. Habere konu olan adreste adeta tetikte bekleyen ekimiz yeşil ışık yayalar için yandığı halde şehiriçi tarafından orta yola giren araçları kayıt altına aldı.
 
Saniyeli sinyalizasyon neden kaldırıldı?
 
Objektiflere yansıyan ve fıkraları aratmayan  fotoğrafta olay sadece bununla da sınırlı kalmadı. Yakın tarihe kadar saniyeli sinyalizasyonların devrede olduğu yerde şimdi canını hiçe sayan vatandaşlar araçlarla  yarışırcasına koşup yolun karşısına  geçmeye çalıştı.Kırmızı yanan ışığa aldırış etmeyen yayalar da yok değildi.Araçların karşıdan geldiğini gördüğü halde kuralı ihlal eden bazı yayalar da tehlikeli görüntüler oluşturup yürekleri ağızlara getirdi.Olay bölgede mikrofonlarımıza konuşan vatandaşlar yetkililere seslendi.
 
Konuya Duyarlı  Vatandaşlardan Tepki
 
REŞAT CANBULUT: Normal olarak ışıklı kavşaklarda herkes işaret ve işaretçilere uymalı. Bu kuralları ihlal etmenin burada geçtiğimiz gün bedeli ödendi.Ve yaşlı adama tam bu noktanın karşısında araç çarptı.Biz Türk Milleti olarak trafikte bir çok kuralları aşamıyoruz. Trafikte kimsenin kimseye saygısı kalmamış.
 
YAVUZ GENÇ: Kurallara uymak gerekir ama ne yazık ki toplum olarak bilinçli değiliz.
 
KEMAL TÜLÜ: Giresun’a iş gereği geldim ve bende bir araç kullanıcısıyım. Bu sinyalizasyon sistemi Avrupa ülkesinde de var. Bazı şeyler yavaş yavaş rayına oturuyor. İstanbul gibi megakenti de biliyorum, bu durumu bazen bu tip illerde de yaşayabiliyoruz. Ama ben inanıyorum ki toplum bunları da aşacaktır. Sadece zaman alır.
 
FURKAN SARI: Yaya için yanan yeşil ışıkta araçların geçmesi çok yanlış. Yayalar özellikle sürücüler olarak dikkatli olmak lazım.
Sedat KARAKAYA
 

Editör: TE Bilisim