Yeni sezonda ürün çeşitliliğini artırmak için çalıştıklarını ve memnuniyeti en üst seviyelere çıkarmayı hedeflediklerini belirten Ayvazoğlu şöyle konuştu: "Trabzon bu sene turizm acısından en iyi yıllarından birini geçirdi. Geçmiş yıllarda artarak devam eden turist sayımız bu sene de en üst noktaya ulaştı. Bizim esas amacımız turist sayısı ile memnuniyet oranını da artırmak. Amacımız şehrimize gelen insanların daha memnun bir şekilde buradan ayrılmasını sağlamak. Bu vesile ile gelecek yıllarda turist potansiyelini sürdürebildiğini sağlamaktır. Tüm idealimiz yüz de 100 memnuniyete ulaşmaktır. Bu turist sayısında yükselen rakamlar gün geçtikçe ilimizdeki turist memnuniyetinde de olumlu bir şekilde gözlenmektedir. Derdimiz ürün çeşitliliğini artırarak, ortalama 1-2 olan geceleme sayımızı 3-4 güne çıkarmaktır. Bunun için de yöremizde yoğun bir turizm hareketi devam ediyor.”

Son dönemlerde özellikle Körfez ülkelerinden bölgeye ilginin giderek artmasının ardından burada birçok ülkeye direkt uçuşların başlayacağını açıklayan Ayvazoğlu şöyle dedi: “Trabzon Havalimanı ile birlikte yanı başımızda bulunan Ordu-Giresun ile yeni yapılacak olan Rize-Artvin ve Gümüşhane-Bayburt havalimanları ile şehrinizim ve bölgemizin ulaşılabilirliği aratacaktır. Artık destinasyon halinde Karadeniz'i bir bütün olarak görmek durumundayız. 

Samsun'dan Sarp'a kadar Gümüşhane ve Bayburt ile birlikte bu yapıyı turizm acısından bir bütün olarak planlamak durumundayız. Trabzon'da tarihten sahip olduğu bu birikimle bölgenin merkezi konumundadır. Bölgede Trabzon bilinirliği ve coğrafi olarak tam ortadan olması sebebiyle daha çok tercih ediliyor. Yurt dışından direk gelen uçaklarda burayı tercih ediyor. Bu sene yurt dışından 7 noktadan direk olarak şehrimize geliyordu. Bu seferlere bir tane daha uçuş noktamız daha ekleniyor. 8’inci noktamız Bahreyn oluyor. 27 Aralık’ta Bahreyn'den direk uçuşlar başlayacak. Yine önümüzdeki yıl Katar'dan da direk charter uçuş seferleri yapılacak. Bu direkt uçuşlar bölge turizmi acısından çok önemli.”
 
Editör: TE Bilisim