Trabzon ve bölge turizmine büyük katkı sağlayan Mavi Saray gemileri, turistlerin vazgeçilmezi haline geldi.  

Deniz turizmi bu şehir için olmazsa olmazdır. Yıllardır Trabzon’un hayali olan deniz seferlerini gerçekleştiren Mavi Saray işletmecileri vatandaşlardan ve turistlerden tam not alıyor. 

Hem turizme katkı yaparken istihdam da sağlıyor. Yaklaşık 50 kişilik çalışan kadrosu bulunan Mavi Saray gemisi yeni sürprizlere hazırlık yapıyor.  Mavi Saray gemisi Arap turistlerin şehirde kalma sürelerini uzatmak için onlara özel eğlenceler gerçekleştiriyor. Türk kültürünün yansıtılacağı etkinlikler de önümüzdeki günlerde başlayacak.

Sahip Çıkılmalı

Bölgede tek olan deniz turizmi komşu illerin de dikkatini çekti. Arap turistlerin deniz turizmine büyük ilgi göstermesi Samsun, Ordu, Rize ve Artvin’i harekete geçirdi. Ordu son günlerde deniz seferlerini gerçekleştirmek için girişimlerde bulunuyor. İhalesini gerçekleştirdi yakında başlaması planlanıyor. Artvin’in Hopa ilçesinde de bir iş adamı girişimlerde bulundu ve yakın zamanda Hopa’ya bir gemi getirmeyi planlıyorlar. Şehir olarak ilki gerçekleştiren Mavi Saray’a sahip çıkmak gerekir. 
 
Editör: TE Bilisim