Müstakil evlerine yol almak isteyen Dursun ve Peri Uzun çiftinin çilesi, 21.yüzyılda hala böyle sorunlar mı var dedirtti. İlçe kaymakamının mülkiyet hakkı için müdahale edemeyeceğini söylediğini belirten Dursun Uzun (71) 12 çocuklu bir aile olarak yıllardır çözemediklerini belirtti. Evine yol alabilmek için 350-400 metrelik bir mesafeden faydalanmaları gerektiğini ifade eden Uzun:  
 
" İkna etmemiz gereken komşularımız bize anlayış göstermiyor. Yol almak için kapı kapı gezdik ıslak imza toplayarak istedik ancak kimse kabul etmedi. Önceden kabul edenler geri caydı, zor durumdayız. Bende bel kayması, eşim Peri Uzun (68) 'da ise şeker, kolesterol, bel fıtığı, tansiyon ve kalp rahatsızlıkları var. Bir kilo yükü elimizde taşıyamıyoruz. Oğullarımdan bir tanesi olan Olgun konuyu (o zamanlar varolan) BİMER'e de taşımıştı ancak fayda olmadı. Oradan da ne cevap geldi, onu bile net olarak bilemiyorum "diye konuştu
 
 Köy muhtarı da yol konusunda etkisiz kaldı!
 
4 yâda 5 kişinin fındık bahçesini vermemesinden dolayı yol alamadıklarını belirten Uzun ailesi, fayda olur mu bilinmez ama devlet yetkililerine seslendiler. Dursun Uzun yol olmadığı için başlamış olduğu inşaat çalışmasını da 35 yıldır yürütemediğini söyleyerek, muhtar Kahraman Karakaya'nın da etkili olamadığını savundu. Dursun Uzun'un oğlu İsmail Uzun ise,"Yeni evimizi de teleferikle yapmıştık " diye konuştu. Şimdi gözler yıllardır yol mücadelesi veren Uzun ailesine devlet yetkilerinden gelecek yanıta çevrildi.
 

Editör: TE Bilisim