Edinilen bilgiye göre, Akkuş-Niksar yolu üzerinde Ünye Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yol kontrolünde Tokat'tan aldığı 25 adet koyunu Rize'ye götürürken veteriner raporu olmadığı gerekçesiyle jandarma ekipleri araçla birlikte koyunları Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim etti.

Ünye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şubesinde görevli veteriner hekimler tarafından koyunların yurt içi hayvan sevklerine mahsus veteriner hekim raporu olmadan nakledildiği tespit edildiğinden 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ile ilgili yönetmelikler çerçevesinde gerekli işlem yapıldı.

Jandarmanın düzenlediği tutanak ile teslim alınarak Ünye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne getirilen koyunların kulak küpe numaraları Hayvan Kayıt Sistemi üzerinden kontrol edildi. Hayvanların sağlık kontrolleri yapıldı ve yurt içi hayvan sevklerine mahsus veteriner hekim raporu düzenlenerek Rize'ye çıkışları verildi.

5996 Sayılı Kanunu 8. Maddesi gereği canlı hayvan sevklerinde bakanlıkça belirlenen belgeleri bulundurmayan canlı hayvan sahibine koyun ve keçi türü hayvanlar için hayvan başına 75 TL olmak üzere toplam 1875 TL, araç sahibine de 1603 TL olmak üzere toplam 3478 idari para cezası uygulandı.
 
Editör: TE Bilisim