33 Üniversite Yarıştı

Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan "North Project Team" ekibi, Amerika - Portland' da katıldıkları '14.Seismic Design' yarışmasında Vectory ismini verdikleri depreme dayanıklı bina tasarımı projeleri ile büyük başarı elde ettiler. 

Dünya genelinde 33 üniversitenin finale  kaldığı yarışmada aynı zamanda ülkemizi temsil eden öğrenciler Mimari kategoride 1. olarak ''Onur Ödülü'' kazanırken, sunumda 3., genel sıralamada ise Cornell University, Stanford University, California State Polytechnic University Pomona, ve University of California Berkeley' in ardından 5. olarak üstün bir performans sergilediler.

 Yarışmanın ilk günü takım danışmanlarından Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Durmuş Demir' in babası ve aynı zamanda İnşaat Mühendisliği Bölümü hocalarından Prof. Dr. Ing. Ahmet Durmuş' un ölüm haberini alan öğrenciler kazandıkları ödülü ''North Project Team'' ekibinin bu yarışmaya katılabilmesi için büyük çaba gösteren merhum Prof. Dr. Ing. Ahmet DURMUŞ' a ithaf ettiler.

Atakan TOK 
 
Editör: TE Bilisim