Dünya çapında yapılan yarışmalarda kalitesini gösteren KTÜ’lü öğrenciler yaptıkları derecelerle adeta Dünya üniversitelerine meydan okuyarak Trabzon ve Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor.

KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan "PATİKA" ekibi, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüste katıldıkları '11. Design&Construct' yarışmasında tasarımını ve analizini yaptıkları köprüleriyle büyük başarı elde ettiler. Aralarında Polonya, Hırvatistan, Romanya ve Çek Cumhuriyetinden 16 üniversitenin finale kaldığı yarışmada KTÜ’lü öğrenciler Zamana Karşı Kurulum, Ağırlık, Estetik ve Özgünlük, Deplasman kategorilerinde değerlendirilmeler sonucu 1. oldular. 

Belgelerini Aldılar

KTÜ Mühendislik Fakültesi bünyesinde uluslararası ve ulusal çeşitli yarışmalarda ödül alan öğrenciler ve danışman hocalarına, dekanlık tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.  Bölüm başkanlarının da katıldığı törende ödül kazanarak Mühendislik Fakültesine ve üniversiteyi gururlandıran öğrencilere teşekkür Belgeleri takdim edildi. 

3 Farklı Alanda Birincilik

İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrenci ve öğretim üyelerinden oluşan "North Project Team" ekibi, Amerika - Portland' da katıldıkları '14.Seismic Design' yarışmasında Vectory ismini verdikleri depreme dayanıklı bina tasarımı projeleri ile 3 farklı alanda 1.lik, 3.lük ve 5.lik ödüllerini kazanmışlardı. Ekibin danışmanları Prof.Dr. Metin Hüsem, Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Durmuş Demir, Arş. Gör. Serhat Demir ve öğrenciler M. Javed Shadan, Altay Fırat Özturan, Gizem Eradaş, Baturhan Şolpan ve Berkay Han'a teşekkür belgeleri sunuldu.

Genç Bilginler

Harita Mühendisliği Bölümü, GISLab Ar-Ge Laboratuvarı Bitirme Projesi ile ESRI firmasının Türkiye'de bu yıl beşincisini düzenlediği "Genç Bilginler 2017" yarışmasından 3.lük ödülü kazanarak döndüler. Doç. Dr. Volkan Yıldırım tarafından danışmanlığı yürütülen ve lisans bitirme tezini konu alan projeleri ile katılan Harita Mühendisliği bölümü öğrenciler Bura Adem Atasoy ve Aziz Başköse üçüncülük ödülüne layık görüldü. 

Dünya Sıralamasında En İyiler

ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı, üniversitelerin güçlü ve geliştirmeye açık yönlerini belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla her yıl, dünya genel sıralaması ve bilim alanı sıralaması yapıyor. 

Bu yıl, URAP Laboratuvarı tarafından hazırlanan 2016-2017 dünya alan sıralamasında 41 bilim alanına göre sıralama yapıldı. Bu sıralamada KTÜ birçok popüler üniversiteyi geride bırakarak dünyanın en iyi üniversiteleri arasına giriyor. URAP alan sıralamasına göre; KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Dünyada 305. Sırada yer alırken Türkiye’de ise İTÜ ve ODTÜ’nün ardından 3. sırada yer alırken Boğaziçi, Gazi Üniversitesi gibi köklü üniversiteleri geride bıraktı. Mühendislik alanında ise KTÜ Dünyada 774’üncü Türkiye’de ise 10’uncu sırada yer alıyor. Makine Mühendisliği alanında ise KTÜ Dünyada 417. Sırada yer alırken Türkiye’de ise 3. Sırada. Tıp ve Sağlık Bilimleri arasında KTÜ dünyada 90.. 

Türkiye’de is 19. sırada yer alıyor. Dünya üniversite sıralamaları; tüm ülkelerdeki eğitim ve araştırma stratejilerini belirleyen kurumlar ve üniversite yöneticileri tarafından izleniyor ve ilgili üniversitelerin, üst sıralara yükselmesi için çeşitli önlemler alınıyor. KTÜ’de bu sıralamaya çok önem veriyor.

Atakan TOK
 
Editör: TE Bilisim