Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği’nde gerçekleşen görüşmeye DOKASİFED Başkanı Zeyyat Kafkas’ın yanı sıra DOKASİFED Yönetim Kurulu Üyesi Aytaç Aydoğan, TSİAD Başkan Yardımcısı Seçkin Kanca, TSGİAD Başkanı Rıdvan Olgun, Ordu SİAD Başkan Yardımcısı Orhan Kahveci, OGİD (Ordu Genç Girişimci İş Adamları Derneği) Başkanı Samet Aktaş katıldı. Toplantıda dernek temsilcileri Türkonfed’den beklentilerini dile getirdi.

Karadeniz’in Kurtuluşu Turizmdir

Bölgeye yatırımcıları çekme adına fikir alışverişinin de bulunulduğu toplantıda konuşma yapan TSGİAD Başkanı Rıdvan Olgun, “Bölgemizde son dönemlerde hızla yükselen Körfez Turizminin önemini hepimiz biliyoruz. Eğer kalkınacaksak bunu bölge olarak gerçekleştirmeliyiz. Çünkü Karadeniz bölgesinin kurtuluşu turizmdir” diye konuştu.
 
Liman Konuşuldu

TSGİAD’ın Trabzon’a sunduğu projelerin de konuşulduğu toplantıda, Trabzon Limanının taşınarak bu bölgenin eğlence merkezi haline getirilmesi ve bu bölgenin yatırımcılar için cazip hale getirilmesi konusunda da fikir alışverişi gerçekleştirildi. Tüm katılımcılar bölgenin merkezi olan Trabzon’da böyle bir eğlence merkezinin yapılmasının bölge adına büyük bir ivme kazandıracağını belirterek, “Sadece Trabzon değil bölge olarak da bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Buraya çektiğimiz her turist tüm Karadeniz şehirlerine kazanç demektir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim