Resmi internet sitesi üzerinden günün beklenen hava durumu sıcaklık verilerini duyuran MGM, birçok için kuvvetli yağış uyarısını sürdürdü. Birçok bölge ve il için gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat çeken Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve olası ulaşımda aksamalara karşı bireyleri tedbirli olmasını gerektiğini belirtti. İstanbul hava durumu bilgisini de paylaşan Meteoroloji, Cumartesi gününü dışarıda geçirmek isteyen bireyler için sıcaklık değerlerini duyurdu. Peki, bugün hava nasıl olacak? Haberimizin detaylarından, Meteoroloji'nin son dakika hava durumu tahminleri ile 22 Haziran 2019 Cumartesi günü için verilere ulaşabilir, merak ettiğiniz illerdeki değerleri görüntüleyebilirsiniz.

Geçtiğimiz haftadan bu yana süren yağışlar, birçok bölgede ve ilde etkisini devam ettiriyor. Durum böyle olunca, hafta sonu için plan yapmak isteyen bireyler de 'Bugün hava nasıl olacak?' sorusu ile Meteoroloji'nin güncel tahminlerine ulaşmak istiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de, bugüne ilişkin hava durumu sıcaklık verilerini son dakika olarak resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Ülke genelindeki sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirten MGM, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz başta olmak üzere birçok bölge ve il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Bugün hava nasıl olacak? 

Haberimizin detaylarından, Meteoroloji'nin son dakika hava durumu verileri 22 Haziran 2019 Cumartesi gününe ilişkin verilere ulaşabilir, merak ettiğiniz illeri görüntüleyebilirsiniz.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Samsun ile Ankara'nın güneyi, Kırıkkale ve Ordu'nun batısında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerimizde Hava

MARMARA

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Edirne ve Bilecik çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Mersin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Kırşehir çevreleri ile Ankara'nın güneyi ve Kırıkkale'nin batısında yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, iç kesimler ile Sinop çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun çevreleri ile Ordu'nun batısında sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, batısı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kilis ve Gaziantep çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim