Trabzonlu İşadamı TTSO Meclis Üyesi, Cevat Kara, firmasının bünyesinde bulunan şirketler ile Trabzon ekonomisine ve istihdamına katkı sağlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı çok beğendiğini ve ona her zaman destek olacağını söyledi. Kara, “Kuyumculukta 2 firmam, inşaat sektöründe 2 firmamız bir de marketimiz var. Trabzon’da sanayi yok, ağır sanayi yok. Kentimizi esnafımız ayakta tutuyor. Potansiyeli geniş olan şehrimize ne kadar istihdam sağlarsak bize o kadar gurur ve mutluluk veriyor” diye konuştu.


Trabzon Hayat Veriyor


İş hayatına 1996 yılında başladı. O zamanlar aile şirketinde çalışıyordum. 2002 yılında kendi şirketim olan ‘Karaltın’ firmasını kurdum. Türkiye’nin 44 ili ile yurtdışına altın gönderdik. Merkezimiz Trabzon. Bunun nedeni de şehrimi seviyorum. İstihdama burada katkı sağlamak istiyorum. Trabzon bana hayat veriyor. İstanbul’da 2, Bursa’da 1 iş yerimiz var. Oralar metropol şehir. İş olarak daha gündemde olan bir kent. Ama biz şehrimizi sevdiğimiz için işimiz daima Trabzon’da. Burada doğduk, iş hayatımızı burada noktalayacağız inşallah.

350 İstihdam


Karaltın bünyesinde 15 pazarlama, 20 imalat, 8 kişi de koordine ekibimiz var. Ayrıca, Trabzon’da 300 tane örücüye hizmet veriyoruz. İşçilik karşılığı el emeği ile bize çalışan örücüler var. Onlar da evlerinde çalışarak ekonomiye katkıda bulunuyor. Biz de Karaltın bünyesinde yaklaşık 350 kişi çalıştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Geniş Konsept

Karlatın’ın konsepti çok geniş. Trabzon’a ait yöresel takımız var. Bunu burada imal ediyoruz. İstanbul’da 11 çeşit ürünümüz var. Zincir, bileklik, takı setlerimiz ve bir çok ürüne sahip konsepti imal ediyoruz. Hem Avrupa’ya hem de Arap Ülkelerine pazarlama yapıyoruz. Trabzon’umuza katkı sağlamak için Trabzon hasırını canlı tutuyoruz.

Kuyumcukent Müjdesi

Trabzon’da ki kuyumcuların imalat olan yerleşim yerleri hem atıl hem de ilkel değil. Hepsi dağınık yaşamakta. Ben de TTSO’da 15. Komite meslek üyesiyim. Bizim imalatlarımız İstanbul’da kuyumcu kentte gayet ilkeli şekilde yapılıyor. Trabzon’a bunu kazandırmak için TTSO seçimleri öncesi gündeme getirmiştik. Bunun içinde gayet başarılı yol aldık. Alt protokol yapmak üzereyiz. Trabzon’un imalatını, satışını bir araya toplayıp yöresel ürünlerin satıldığı kuyumcukent yapılacak. Görüşmelerimiz devam ediyor. Altyapısını atıyoruz. Bacasız fabrika olacak olan kuyumcukenti yakında kentimize kazandıracağız. Trabzon mimarisine uygun güzel bir konsept olacak.

İnşaatta Çok Açılmıyoruz

Karaltın haricinde Trabzon yapı adı altında bir de inşaat şirketimiz var. Hayalimizde bir inşaat firması vardı. Sevdiğimiz dostlarımızla birlikte şehrimize daha çok hizmet vermek için şirketimizi kurduk. Kendi bünyemizdeki arsalarımızı değerlendirdik. Fazla açılmadan, bugünkü şartlara ayak uydurarak inşaat sektörüne de girdik. İnşaat sektörü şu anda çöküş aşamasında. Bizim kendi bütçemizde sıkıntı olmadığından inşaatımızı yapıyoruz. Çok açılıp, büyük işler yapmıyoruz.  Rolantide giderek, piyasanın bugünkü şartlarına uygun davranarak devam ediyoruz.

Cumhurbaşkanımızın Emrindeyim

Trabzon’da siyasette yaptım. Şu anda iş yoğunluğundan ara verdim. Siyasetin içinde de olsam, dışında da olsam Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emrindeyim. Siyasetin dışındada olsamda çalışmama mani olmaz her daim partimizin neferi olarak gayret gösteririm. Siyasetin dışında olmak çalışmaya ve gayret etmeye önem gösterir. Her zaman partimizin ve milletimizin hizmetindeyiz. Yaklaşık 7 yıl siyaset yaptım. Bu dönemde güzel işler yaptık. Başarılı seçimler geçirdik. 2012 ve 2017 yılları arasında yoğun seçimler yaşadık. Bir buçuk yıl önce işimizden dolayı siyasete ara verdik. Şu anda da Cumhurbaşkanımızın bir neferi olarak dışarıdan çalışmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımıza Allah uzun ömür versin. O olduğu sürece hizmet aşkı ile çalışmaya gayret edeceğiz. Bu benim için de arkadaşlarım için de böyledir.

Önemli Olan Dava Şuuru

Herkes mutlaka dava şuuruna önem gösteriyor. Eksikler yanlışlar olabilir. Bunlar bilerek yapılan yanlışlar değildir. Herkes bulunduğu konumu iyi biliyor ve ona göre davranıyor. Kongre sürecinde aday da çıkacaktır, bazıları da birilerini aday çıkarmak için çalışmalar yapacaktır. Teşkilatımız neyi işaret ederse onun arzu ettiği şekilde devam etmesini temenni ederim. Önemli olan kişiler değil dava şuurunun devam etmesidir. Partimizin felsefesine uygun, şaibesiz insanlarla süreci atlatması gerekiyor. Her zaman halkın yanında olan, vatandaşa önem gösteren kişilerin yönetici ve başkan olmasını isterim.
BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim