Hacısalihoğlu, “Ben bu SSS Ürünlerinin kurucu ve bir numaralı üyesiyim. Sorunlarımız anlatılır gibi değil. Muhatap bulmakta zorlanıyoruz. Muhatabı buluyoruz başka engeller çıkıyor. Aşamıyoruz. Aylar, yıllar geçiyor problem olduğu gibi duruyor, sabrımız taşıyor. Mevzu Bize ait bir balıkçı limanımız vardı. Bu limanımız zaman içerisinde doldu. 

Yıllardır boşaltamıyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediye başkanımızla görüştük. Allah razı olsun. Her sorunumuzla alakadar olacağına söz verdi. 'Limanın kumunu ben boşaltırım' dedi. 'Ama bunu engelleyen mevzuatları aşmalısınız' dedi. İşte aylar yılları kovalıyor, ama bu konuda yetkililerden makul olan bir talep için onay alamıyoruz. 

Perişan Olduk

“Perişan haldeyiz. Yaklaşık bin kişi bu durumdan mustariptir. Öyle ya 157 üyemiz, 250 den fazla teknemiz var. Şimdi soruyorum ne yapacak bu insanlar? Hangi kapıya gideceğiz? TC'nin kapıları bizi ciddiye almıyor ve bu durum onurumuza dokunuyor... Süleyman Soylu ile görüştük. O adam gibi adam. Beni dinledi. Gereken talimatları verdi. Ama ona rağmen hala Mendirek boyu uzatılacaktı, uzatılmadı. Tali mendirek yapılacaktı yapılmadı. Sözünü aldığımız betonlama bile yapılmadı. Ve belirttiğim gibi limanımızda biriken kum bir türlü alınmadı, alınmıyor. Çok zor durumdayız. Bu kasta varan ilgisizliğe isyan ediyoruz. Adeta yalvarıyoruz, çözün artık bu sorunu"

Atakan TOK
 

Editör: TE Bilisim