Basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Güzide Uzun, Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Saka’da destek verdi. Türk bayrakları ve ellerinde ki pankartlarla Atatürk Heykelinde toplanan grup adına açıklamayı Tuna Kurt okudu.. 18 uygulaması ile mağdur edildiklerini iddia eden Kurt’un hedefinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve bürokrasisi vardı. “Bilindiği gibi biz Çukurçayır, Gölçayır, Düzyurt, Gözalan ve Akoluk mahalleri olarak imar kanunun 18. maddesi eliyle kanunun hukuk dışı kullanımı sonucu mağduriyet yaşayan hakları gasp edilen sakinleriyiz” ifadeleriyle başlayan Kurt, “Şunu temenni ederiz ki rant ve çıkar uğruna bunca ahı, bunca bedduayı, bunca hakareti ve bunca küfürü göğüsleme cesaretine sahip olanlar, zamanı geldiğinde bu halka, bu millete hesap verecek kadarda yüreklidirler inşallah.. Bu milletin teveccühü ne kadar büyükse, emin olun ki keseceği hesapta bir o kadar büyük, bir o kadar keskin ve bir o kadar net olacaktır. Bugüne kadar ki süreç bizi şunu gösterdi, gittiğimizi herkes bize hak veriyor. Tüm kurumlar, odalar STK’lar, cesaret gösterebilen tüm idari ve mülki yetkililer bize haklısınız diyor. 

Ancak sıra çözüme geldiğinde çözüm merciindeki bazı yöneticilerimiz, sanki görünmez bir sopa ile tehdit edilircesine, kendi kabuğuna çekiliyor” dedi. Kurt, “Yaşam alanlarını oluşturmak için uygulanması gereken imar kanunlarını neyin kimin çıkarlarını korumak, kimlerin servetine servet eklemek için keyfi ve hukuk dışı kullanmaya çalışıyorsunuz. İleri sürmüş olduğunuz tüm mazeretleri reddediyoruz. Yaptığımız hesaplama hatalarının ceremesini çekmeyi reddediyoruz. Bir hata varsa eğer cezası da bu hatayı yapanların olacaktır. Çıkıp hesap verirsiniz. Ama hukuksal ama siyasi bu maliyeti hata yapanlar yani sizler ödeyeceksiniz. 1 mt için bir birlerine mermi atan kardeşlerden bahsettik. Bu bölge için namus addedilen bu topraklar için mezara girmiş, hapishaneye düşmüş nice insanlardan bahsettik. 

Neden bizi anlamamak için direniyorsunuz” dedi. “20 km’lik bir yol için öngördüğünüz maliyette yüzde 300 yanıldığınızı, bu insanların ocaklarını söndürerek mi birden saklayacağınız sanıyorsunuz” diyerek sözlerine devam eden Kurt, şu şekilde konuştu: “300 metre geride dönümü 1 milyon 200 bin lira verdiğiniz kamulaştırma bedelinin 18 uygulayarak mazur görenciğini mi planlıyorsunuz. 66 parsele hissedar ettiğiniz Aşkale Çimento Fabrikasının sırf belediye olarak yakın ilişkileriniz var diye, dile getirilmeyeceğini mi farz ediyorsunuz. Vatan hainleri mezarlığında tek başına yatan 15 Temmuz hainini bu köyün mübarek topraklarına sokmayan bu milletin sizin rantiyelerinize kapısını açacağını mı ön görüyorsunuz. Sakın ama sakın düşünmeyin. Düşünme cesaretini gösteriyorsanız da derhal bu düşüncelerinizden vazgeçin. Bu milletin ahını almayın, vallahi de billahi de yüzünüz gülmez, huzur bulamazsınız”
 
Editör: TE Bilisim