Kentsel Dönüşüm Bağımlı Yuvasına Dönüştü

Mahalle içinde oluşan çöplere ve atıklara isyan eden mahalleli 2’nci ve 3’üncü etap Kentsel Dönüşüm çalışmalarının yavaş yapılmasına tepki gösterdi, çöplerin bir an önce kaldırılmasını istediler. Mahalle sakinleri Çömlekçi Mahallesi'nde bulunan bazı binaların çalışmalar sırasında metruk hale geldiğini bu binaların fuhuş ve uyuşturucu içenlerin mekanı haline geldiğini, rahatsız olduklarını ve ailelerinin ara sokaklardan geçemediklerini belirttiler.  Mahalleli adına açıklama yapan Çömlekçi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Ali Düzenli konu; “Trabzon Türkiye’ye yön verdi.  

10 seneye aşkın süredir Çömlekçi’de kentsel dönüşüm adı altında proje yürütülüyor. Bu projeye baktığımız zaman amaç şehirleri yenilemek. Şehirleri yenilemek için iş hızlı yapılır. Burası eskimiş. Burada ki insanlara bunu anlatma gerek yok. 

Fakat bu kentsel dönüşümle ilgili 3 etap yapılmış. İlk etap uzun sürmüş. İlk etap yapılmış aradan 6 sene geçmiş, ikinci, üçüncü etap için aheste aheste devam ediyorlar. Burada insanlar bıksın usansın bedava yerini versin,  bezdirme projesi ile bu çalışma yürütülmüş. Bu bezdirme projesiyle yüzde 50’sini aldık diyorlar peki yüzde 50’si duruyor 9 sene geçti. Böyle iş olur mu? Baştan beri yanlış yapıyorsunuz. Vatandaşın hakkını gasbediyorsun. Vatandaşının malının kâhyası kimse değil” ifadelerini kullandı. 

“Yıldırmak istiyorsunuz”

Düzenli satılmayan dairelerin bedavaya alınmak istediğini söyleyip “Dairelerin fiyatları 3 kat atmış, senin verdiğin rakam aynı para. Vatandaş bıkmış vermiş. Ben yetkililere sesleniyorum. Buranın bakanı var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sesleniyorum bakanım bu işlere de bak. Usandı millet. Ver hakkını milletin gidecekse gitsin. Burasını açık genel ev haline getirdiler. Bu kadar terbiyesizlik yapılıyor burada. Burada manevi  ve maddi pislik var. Burada yapılacak iş şimdi bekliyorsun vatandaşın yüzde 50’si imza atacak. Önceden mahkeme gittin şimdi hesap belli bezdirerek yıldırarak bu işi çözmek istiyorsunuz. Onlar mahkemeye gidecekler daha fazla para alacaklar. Bu işte birlik olmalıyız daha çok duyarlı olmalıyız. Bu temizlikler 20 gün içerisinde yapılsın. Buralarda pislikler temizlensin. Vatandaşın parası arttırılsın. Madem alacaksın parasını vereceksin”  diye konuştu.
Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim