Trabzon’da görev yapan 692 mahalle muhtarı için birer fidan dikilirken Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonraki dönemde mahallelere yapılan hizmetin cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde yapılmadığını söyledi. 

Bizimle Uğraşanlar Pişman Olurlar

Ağaç dikimi öncesinde Sera Gölü Tesislerinde düzenlenen törende katılımcılara seslenen Trabzon Valisi Yücel Yavuz, muhtarların demokrasinin kılcal damarları olduğunu söyledi. “19 Ekim, muhtarlık müessesesinin hak ettiği yere geldiği, toplum nezdinde olması gereken yerin tescillendiği, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile muhtarlar günü olarak belirlendiği bir gün oldu. Dün bunu kutladık. Bugünde muhtarlarımız için hatıra ormanı oluşturuyoruz” diyerek sözlerine başlayan Yavuz şunları kaydetti: “Değerli arkadaşlar biliyorsunuz güzel ülkemiz, tarihi boyunca hep adaleti sağlam bir millet olmuştur. Maalesef dünya sistemi içinde sorunlar yok mudur? Vardır. Genelde de hedefte dünyanın en güzel coğrafyası olan Anadolu ve etrafıdır. Ama bizimle uğraşanlar uğraştıklarına bin pişman olurlar. 

Biz hiçbir zaman duruşumuzdan taviz vermeyiz. Sorunları hallederiz ve yolumuza devam ederiz. Bakın nasıl operasyonlar uygulanıyor, ne tür plan ve programlar ortaya konuluyor ama biz bunların üstesinde geliyor ve yolumuza devam ediyoruz. Çok dinamik bir nüfusumuz var. Yer altı ve yer üstü zenginliklerimiz hat safhada ve çok değerli kaynaklarımız var. Bunların farkındayız. Bütün bize yaşatılan sorunlar bu farkındalığın oluşmasına da katkı sağlıyor. Bakın terörle mücadelede çok iyi bir yere geldik. Yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele ediyoruz ve inşaAllah bunu başarıyoruz. 15 Temmuz’u yaşadık. Onu da bertaraf ettik. En son ne oldu? Spekülatif bir taarruzla döviz endeksli bir sıkıntı yaşatmaya çalıştılar. Neyin ne olduğunu bu millet fark etti, birlik ve beraberliği ile buna da milletimiz dur dedi. İnşaAllah hedefimiz 2023, dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olma yolunda durmadan yolumuza devam edeceğimizi dünyaya deklare ettik.” 

Muhtarlarımızla Çalışıyoruz 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlık müessesine verdiği öneme dikkat çekti. “Burada çok güzel bir Trabzon birlikteliğini yaşıyoruz” diyen Gümrükçüoğlu, “19 Ekim Muhtarlar Günü muhtarlık tüzel kişiliğinin yükseltilmesi, halkın temsilcisi, demokrasinin paydaşı olarak yaptığınız vazifelerin daha iyi anlaşılmasını temin edecek bir ilamdır. Tabi ki bütün arkadaşlarımız bunu yapanın Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu biliyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın Külliye’de sizleri kabul edip, şehirlerin, ülkemizin dünyanın meselelerini sizlerle paylaşmayı ihmal etmediğini görüyor ve yaşıyorsunuz. Ben hiçbir devlet başkanının böyle bir tutum ve davranışı olmadığını biliyorum. O sizlere güveniyor, biz sizlere çok güveniyoruz. Halkın içinde olup halkın meselelerini bizatihi yaşayan olduğunuzu biliyoruz, görüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki gayretlerinizde de her zaman yanınızda olacağımızı ifade ediyoruz. Biz sizlerle beraber çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim