Akyazı’da yapılan stadyum karşılığında TOKİ tarafından alınan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından millet bahçesi olarak projelendirilen Yavuz Selim ve Hüseyin Avni Aker Stadı’nın bulunduğu alan ile ilgili imar değişikliği Belediye Meclisi gündemine taşındı. CHP Grup Başkanı Turgay Şahin’in yeniden düzenleme getirilmesi hususunda, özellikle de Yavuz Selim Sahası’nın inşasının mümkün olup olmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu. 

Bakanla Görüşüldü

Söz konusu alanın Trabzon için öneminden bahseden Şahin, “Bu alan Trabzon gençleri için uğrak yeri ve spor alanıdır” sözlerinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da bu konuda hassas olduklarını gerekli girişimler için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştüklerini ve Yavuz selim Sahası’nın yaşatılacağını dile getirdi. 

Eskiden 4’ Bölünmüştü

Bakan Murat Kurum’un bu talebe olumlu yaklaştığını dile getiren Zorluoğlu, “Bizim projede nizami saha şeklinde alanın oluşturulması kararı verildi. Eskiden 4’e bölünmüştü. Müdahalemizden sonra orada mevcut korunan Avni Aker Tribünün önünde bir nizami saha, yani Yavuz Selim’i yaşatmak için koyduk. Bu sahanın ileride nasıl kullanılacağı, yine belediyemizin uhdesinde, halkımıza sorarak karar verilecek” dedi. 

Proje değişiyor

Yavuz Selim Sahası için görüşlerini aktaran Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Yavuz Selim Trabzon’da futbolun doğduğu ve temiz futbolun oynadığı bu topraklarda Yavuz Selim Sahası yaşasın. Şuanda projenin değişmesinde katkısı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na ve kamuoyu noktasında spor taban birliklerimizin katkıları nedeniyle Ortahisar İlçe Belediye Başkanı olarak çok büyük mutluluk duydum” ifadelerini kullandı.
Ali Osman YÜRÜK 
 

Editör: TE Bilisim