Trabzon Milletvekili Köseoğlu, bağımsız ve tarafsız bir basın, sağlıklı bir toplumun oluşması ve devamlılığını koruyabilmesi adına önemli bir unsur olduğunu ifade etti.

Demokratik süreçlerin sağlıklı işlemesi için basının da yükümlülük sahibi olduğunu kaydeden Köseoğlu, "Bir ülkede sadece iktidar ve muhalefet partileri değil, medya kuruluşları da demokratik kültürün ayrılmaz bir parçasıdır, demokratik süreçlerin sağlıklı işlemesi için sorumluluk ve yükümlülük sahibidir. 

Basının verimli ve doğru işleyişi ise basın çalışanları ve çalışan gazetecilerimize bağlıdır. Bu nedenle, bireyin haber alma hakkını kullanmasına aracılık eden, kişilik haklarına saygılı, doğru ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu bilgilendiren, en doğru haber ve görüntüler için can güvenliklerini hiçe sayarak görev yapan ve mesleğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen üstün bir çabayla topluma hizmet eden basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum. Her geçen gün değişen, dönüşen, temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere her alanda büyük ilerlemeler kat eden günümüz Türkiye'sinde ve günümüzde anında iletişimin hayati önem taşıdığı küresel dünyada özgür bir basın, aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle sivil toplumun dinamizmini beslemekte ve demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir. 

Trabzon’umuzun ve hemşerilerimizin doğru ve ilkeli haber almasına gönül veren siz çok değerli basın mensuplarını, objektif gazetecilik ilkesinden ayrılmadan, haber alma özgürlüğüne sunduğu katkı ve Trabzon’umuzun sorunlarına ışık tutmadaki gayretli çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyor, Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile bir kez daha kutluyor, selamlarımı iletiyorum" diye konuştu.
 

Editör: TE Bilisim