Gümüşhane Merkez Alçakdere Köyü Muhtarı Beyler Bal, uzun yıllar önce meydana gelen çığ felaketi nedeniyle devlet eliyle köyün taşındığı ve şuanda yaklaşık 200 hanesi bulunan meranın, köye devredilmesi için çalmadık kapı bırakmıyor. Köyde Trabzonlularında yaşaması nedeniyle gerek Trabzon gerek Gümüşhane milletvekillerinin kapısını sık sık aşındırıp, Cumhurbaşkanı,Başbakan ve İçişleri Bakanına da yazılı olarak konuyu aktaran Muhtar Bal, mağduriyetlerinin giderilip mera alanının önce hazineye devredilip ardından da hak sahiplerine ücret karşılığı verilmesi için mücadele veriyor.

‘Şuan Ki Mevcut Yere…’

Alçakdere Köyü’nde yılar önce çığ felaketinin meydana geldiğini ve bu nedenle köyün devlet eliyle yakın bir yere taşındığını belirten Alçakdere Köyü Muhtarı Beyler Bal, “O yıllarda yazışma imkanı olmadığı için köyden muhtar ve bir kişi valiliğe giderek köylerinin taşınması için sözlü müracaatta bulunuyorlar. Valilikten gelen heyette köye yakın bir yeri vatandaşlara gösterip şu anki mevcut yere taşınmamızı istiyorlar. Taşındığımız yeni yerimizde yaklaşık 200 hanemiz, camimiz, şadırvanımız, su deposu, eğitim binası ve mezarlık bulunmaktadır. Köyümüzün özel idare tarafından adres kayıtları yapılıdır. Köyde yerleşik olanlar seçmen listesine kayıtlıdır. Köyümüzde yerel ve genel seçimlerde mevcut bulunduğumuz yerde yapılmaktadır.” dedi.
 
‘Büyük Uğraş Verdim’

“Köy halkının mağduriyetinin giderilmesi için hem Trabzon hem Gümüşhane milletvekillerinin kapısını aşındırıyorum. Sağ olsunlar hepsi sorunumuzda bizi haklı görüyor. Sorunumuzu ayrıca hem Cumhurbaşkanımıza hem başbakanımıza hazırladığım dosyaları sunup destek istedim. Talebimiz. mera alanı olarak görünen yerleşim yerimizin önce hazineye daha sonra ücreti karşılığında hak sahiplerine verilmesi. Verdiğim uğraş sonucu epey bir yol aldık. Son olarak başvuru yazılarımız Gümüşhane Mera Komisyonunda değerlendirildi. Komisyonda İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan köy yerleşim planı ve gerekçeli kararı ile birlikte Valilik olurunun komisyona sunulması halinde talebin değerlendirileceği kararını aldı. Sayın Valimizin atacağı tarihi imzayla bu mağduriyetimizin en kısa zamanda giderileceği inancını taşıyoruz. Bu sorunumuzu gidermesiyle sayın valimizin adı köy halkının kalbine kazınacaktır. “
Editör: TE Bilisim