Demokrasi nöbetini 15 Temmuz'dan itibaren aralıksız sürdüren Trabzonlular ellerinde Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Meydan Parkı'nı hınca hınç doldurdu. Genç-yaşlı, çoluk-çocuk demeden Meydan Parkı'nı dolduran kalabalık Türkücü Mustafa Yıldızdoğan'ın şarkılarıyla duygulu anlar yaşadı. Yıldızdoğan'ın anlatılarıyla renk kattığı mitingde vatandaşlar da tekbirlerle meydanı inletti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan miting gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

Programda vatandaşlara hitap eden Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç,  15 Temmuz'da millet iradesini gasp etmek isteyenlere karşı Türk milletinin parti ayrımı yapmadan tek vücut olarak kenetlenerek darbe girişimini püskürttüğünü söyledi. 

Başkan Genç sözlerine şöyle devam etti: 15 Temmuz'dan itibaren istikramız için istikbalimiz için ve istiklalimiz için bu nöbeti tutan çok kıymetli hemşerilerim. Hepinizle gurur duyuyorum. Ve bu şehrin evladı olduğum için de ayrıca gurur duyuyorum. 15 Temmuz itibarıyla hüzünlüyüz ama ayrı bir hüznümüz de var. Yine bir şehidimiz var. Arsinli İsmail Çilimizi bu vatan uğruna, yarın bu vatan toprağına defnedeceğiz. İşte şu anda bayrağımızla sizlerle birlikteyiz. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Bu vatan için toprağa göndereceğimiz kardeşimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz nur içinde yatsınlar. 

Allah onlara rahmet eylesin. Ve bu yaşadığımız süreci, vatan sevgimizi, istiklalimizi, istikbalimizi, bayrağımızı, vatanımızı, hissiyatımızı, milli ve manevi değerlerimizi, bizlerle paylaşan çok kıymetli kardeşimiz Mustafa Yıldızdoğan Bey'e şehrimiz adına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Sağolsunlar, var olsunlar. Cenab-ı Allah içinde vatan sevgisi, milli ve manevi duygularla beraber ilelebet bu toprakların bağımsız Türk yurdu olarak kalmasını için bu isimlerin sayısını eksik etmesin ve artırsın inşallah. Bir şeyi daha ifade etmek istiyorum. 2 Ağustos 1967 2 Ağustos 2016 yani 49. kuruluş yıldönümüzü aynı zamanda. Bu nedenle bu platformumuza katkı yapan bütün Trabzonsporlulara ve bütün derneklerimize de teşekkür ediyorum."

19. Demokrasi Nöbeti'ne eski bakanlardan Faruk Özak, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, eski milletvekili Eyüp Aşık, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ile çok sayıda vatandaş katıldı.   
 

Editör: TE Bilisim