1940-1945 yılları arasında Sürmene Küçükdere nahiye karakolunda görev yapan Ardahan iline bağlı olan Posoflu Maksut Tekin vefat ettiğinde Sürmene’ye defnedilmişti. 

1995 Yılında vefat eden vaziyeti üzerine Sürmene’de defnedilen Posoflu Maksut Tekin’in kabri zarar gördü. Vatandaşlar kabrin bir an önce onarılmasını istiyor. Vatandaşlar, “1940-1945 yılları arasında burada karakolda görev yapmış. 

Asker Posoflu Maksut Tekin bölge’nin sevilen ve sayılan alimlerinden ve çevresinde Hacı Efendi olarak bilinen Niyazoğlu Hasan Öztürk ile karşılaşır. Terhis sonrası Sürekli Sürmene Küçükdere’ye gelen Posoflu asker burada dostluklar kurar.  Çocuklarına Sürmene Fındıcak Köyünde hocasının yanında defnedilmek istediğini vasiyet eder. 1995 yılında Posof’ta vefat ettiğinde çocukları Sürmende ye haber gönderir ve Fındıcak köyünden giden bir heyet köylerinin ebedi misafirini alıp Fındıcak mezarlığındaki ebedi İstirahatgahını nakleder. Şuanda mezarı harabeye dönmüş durumda. Yetkililerden bu önemli değerimizin hatırasına sahip çıkmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandılar. 

Editör: TE Bilisim