Mezarlıkta kalıcı önlem alınmamasına isyan eden vatandaşlar çözüm istedi.  Mahalle Muhtarı Coşkun Uğuş ise bu sorunun yıllardır devam ettiğini, vatandaşın artık dışarı çıkamaz duruma geldiğini söyledi. Yetkililere kalıcı çözüm için çağrıda bulundu.

Şikâyet Ediyoruz Önlem Alınmıyor

Bostancı Mezarlığı’na önlem isteyen Mahalleli sözlerinde  “ Uzun süredir bu durumlar var. Gece 11 ile 4 arası sürekli arabalarla buraya geliyorlar. Şikâyet ediyoruz önlem alınmıyor. Gece bekçisi yok. Buraya acil bekçi gerekiyor. Biran önce bu sorun çözülmeli. Çoluğumuz çocuğumuz var. Madde bağımlılarının, fuhuş yapanların yuvası haline geldi mezarlık. Dışarı çıkmaya korkar olduk burada. Tedirgin yaşıyoruz. Bu durum buraya yakışmıyor. Mezarlıklarımız bizim için çok büyük değere sahiptir. Hiç değilse bu değerlerimize saygılı olalım” ifadelerini kullandı. 

Vatandaş Dışarı Çıkamıyor

2 Nolu Bostancı Mahalle Muhtarı Coşkun Uğuş ise yaptığı açıklamada: “ Burada yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Emniyete sorunu bildirdik. Her yere dilekçe yazdım verdim. Yıllardır bu sorun ile uğraşıyoruz. Ancak çözüm olmuyor. Mahallemiz batıyor. Çömlekçiden buraya gelmeye başladılar. Mahalle de vatandaşlar dışarı çıkamaz duruma geldi. Akşamdan bir kişinin dışarı çıkması imkânsız. Geçtiğimiz yıllarda bu durum ile cami de bile karşılaştık. Bu çok ciddi bir sorun. Sadece bizim değil bütün Trabzon’un sorunu bu. Toplantılarda sorunlarımızı dile getiriyoruz. Sayın Valimiz ve Sayın Kaymakamımız bu durum ile ilgileniyor. Gece bekçi bulunmuyor. Bekçi de bu duruma kalıcı çözüm olmayabilir. Daha kalıcı bir çözüm buraya bulunmak zorunda. Mahallelerin girişlerine ve çıkışlarına kamera sistemi gelebilir. Devriyeler daha sık olursa bu duruma biraz da olsa çözüm olabilir. ” diye konuştu. 

Sonay ÇALUK 
 

Editör: TE Bilisim