Trabzon Toptancı Balık Hali’nde sabah saatlerinde yapılan mezatta iri mezgitin kilogram fiyatı yaklaşık 40 TL’den alıcı bulurken, balık restoranlarının aşarı talebi üzerine çoğu balıkçı esnafı bugün balık alamadan döndü. Trabzon’da uzun yıllardır balıkçılık yapan Çetin Kavzoğlu, bugün itibariyle tarihte ilk defa mezgitin kilogramının 50 TL’den alıcı bulduğunu söyledi. Kavzoğlu, mezgitteki bu fiyat artışının en önemli nedeninin 6 yıl aradan sonra Galatasaraylı taraftarların Trabzon’da maç izleyecek olması olduğunu belirterek “Mezgitin irisi makbuldür ve çok sevilen balıklarımızdan biridir. Şehrimizde çok sayıda balık restoranı maçı izlemeye gelecek Galatasaraylı 2 bin 100 taraftar için bugünden hazırlık yaptı. Balık restoranları bu akşam ve yarın şehir dışından gelecek misafirleri ağırlamak için az sayıdaki mezgite hücum ettiler. Dolayısıyla fiyatlar buna bağlı olarak inanılmaz arttı. Yıllardır böyle bir şey hiç görmedik. Diğer balık türlerinde de ciddi fiyat artışları oldu” dedi.

İstavritin bir hafta önce 15 TL olan fiyatının bugün 25 TL, barbunun 25 TL olan fiyatının ise bu hafta 40 TL’ye yükseldiğini ifade eden Kavzoğlu, fiyatının yüksekliği nedeniyle tezgahlarda hiç mezgit olmadığını, hamsinin ise artık sezonunun sona erdiğini sözlerine ekledi.

Öte yandan 2 gün önce mezgitin porsiyonu balık restoranlarında 25 TL’den satılırken, bugün itibariyle ise 35-40 TL’den satıldığı öğrenildi.
 

Editör: TE Bilisim