Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Partisince Hayri Gür Spor Salonu'nda düzenlenen Trabzon 6. Olağan İl Kongresi'nde, partililere seslenen Erdoğan, milletle muhabbetlerinin bir başka olduğunu, 81 milyon vatandaşın yanı sıra bölgedeki ve dünyadaki kardeşleriyle de gönül bağı kurduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel ve Türkiye gündemiyle ilgili de önemli mesajlar verdi. İşte Erdoğan’ın o açıklamaları: Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladığını belirterek, "Buradan açıkça söylüyorum, sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok, versin istifasını çeksin gitsin. Bizim işimiz var, yapacağımız çok şey var." dedi.
 
İleriye Doğru Adım Atacağız
 
"Ben seni sevdiğimi dünyalara bildirdim." türküsünün sözlerini okuyan Erdoğan, "Biz Trabzon'u sevdiğimizi, Karadeniz'i sevdiğimizi, Türkiye'yi sevdiğimizi dünyalara bildirdikçe bu uğurda neleri göze aldığımızı gösterdikçe, birilerinin kaşları iniyor. Bizim bu ülkeye ve bu millete sevgimiz, son nefesimize kadar asla bitmeyecek. Çünkü biz sizlere kara sevda ile tutkunuz." diye konuştu. Ülkeye yaptıkları her hizmeti, hayata geçirdikleri her projeyi, ekonomide elde edilen her kazanımı, siyasi alanda ileriye doğru atılan her adımı en büyük mutluluk kaynağı olarak gördüklerini dile getiren Erdoğan, "Bazen 'Bu kadar çalışmaktan yorulmuyor musunuz?' diye soruyorlar.
 


Aşkınan Çalışan Yorulmaz


Onlara cevabımızı, rahmetli Neşet Ertaş gibi veriyoruz, 'Aşkınan çalışan yorulmaz.' Türkiye'nin her alanda çözüm bekleyen bunca meselesi varken, 81 vilayetimiz, 81 milyon vatandaşımız hizmet beklerken, dünyadaki milyonlarca kardeşimizin kalbi bize yönelmişken nasıl yorulmaktan şikayet edebiliriz. Madem yorulacaktın, niye bu yükü üzerine aldın demezler mi? Yorulmak yok." ifadelerini kullandı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm teşkilattan, tüm bürokrasiden aynı gayreti beklediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
 
Bir Çok Şikayetler Var…

"Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladı. Buradan açıkça söylüyorum, sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok, versin istifasını çeksin gitsin. Bizim işimiz var, yapacağımız çok şey var. Hiç kimse merak etmesin. Kimsenin yokluğu bu ülkede herhangi bir boşluğu, herhangi bir eksikliği de ortaya çıkarmaz. Bürokrasinin içinde ve dışarısında bu ülkeye ve millete hizmet edecek çok yetişmiş insanımız var. Türkiye'nin kaybedecek tek bir saniyesi bile yoktur. Her alanda çok çalışmak ve hızlı hareket etmek zorundayız."
 

‘Operasyonların hiçbirini…’

Geçmişte yapılan yanlışların, zaafların faturasını ödediklerini, savunma sanayisinde yıllarca bu ülkede ciddi anlamda bir iş yapılmadığını belirten Erdoğan, "Bu konuyu himayemize aldığımız 2014 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz hamleler olmasa inanın bana şu operasyonların hiçbirini yapamazdık. Bugün dahi mercek altına aldığımız her konuda ciddi eksiklerle, ciddi sabotajlarla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz." dedi.
 
İnanç Ve Azim Olmalı…

Erdoğan, Türkiye'de artık zırhlı taşıyıcıların, silahların, insansız hava araçlarının, hatta silahlı insansız hava araçlarının da yapıldığını anlattı. Dışarıdan silahlı insansız hava aracı istendiğinde "Veremeyiz.", silahsız hava aracı istendiğinde ise "Kongreden izin çıkmadı." gibi yanıtlar aldıklarını anlatan Erdoğan, "Sağolsunlar, sonunda bizi bunları yapar hale getirdiler." ifadesini kullandı.Bunların Sürmene'de yapıldığını belirten Erdoğan, Sürmene'nin artık bıçak değil, bunları da yaptığını, bütün meselenin inanç ve azim olduğunu ifade etti.
 

Durmak Yok Yola Devam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eğer bu imkanlarımız olmamış olsaydı, şimdi biz Afrin'de bu başarıları elde edemezdik ama şimdi hamdolsun Afrin'de durmak yok yola devam diyoruz ve bütün bu silahlı, silahsız hava araçlarımız hamdolsun orada gümbür gümbür esiyorlar." değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3 bin 747 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti.
 
Mücadele İçerisindeyiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah kısa sürede Tel Rıfat'ı da kontrol altına alarak bu harekatı hedefine ulaştıracağız." dedi.Türkiye'yi büyütme, Türk milletini güçlendirme mücadelesinde hem içeride hem dışarıda pek çok engel çıkartıldığını ve çıkartılmaya devam ettiğini dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin sadece son 4-5 yılı dahi gözden geçirildiğinde hangi badirelerin atlatıldığını, hangi oyunların bozulduğunu, hangi tuzakların parçalandığının görülebildiğini söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:



Hayatta Kalma Mücadelesi Veren…

Suriye'de hayatta kalma mücadelesi veren Türkmen kardeşlerimize yardım için gönderdiğimiz tırların önünü içimizdeki hain iş birlikçileri vasıtasıyla kesip görüntüleriyle bizi köşeye sıkıştırmaya kalktılar. Bunu yapanlar, tek misyonu ülkemize karşı düşmanlık olan bir terör örgütüne 5 bin tır ve 2 bin kargo uçağı dolusu silahı teslim ettiler. Bununla da kalmayıp aynı terör örgütüyle iş birliği içinde bölgemizin altını üstüne getirmek pahasına, güya mücadele ettikleri DEAŞ'lıların sıkıştıkları Rakka'dan güvenle başka yerlere geçmelerine yardım ettiler. Baktık ki bunların derdi terörizmle mücadele değil, bölgemizi yeniden tanzim etmek. Kararı verdik ve sahaya girdik."
"Dikkat ederseniz gittiği hiçbir yerde ülkemize işgalci davranılmıyor. Tam tersine adım attığımız her yerde samimi bir sevgiyle ve umutla karşılanıyoruz. Diğer ülkelerle ve terör örgütleriyle bizim aramızdaki fark budur. Onlar öldürmeye gelir, biz yaşatmaya gideriz. Onlar yıkmaya gelir, biz inşa etmeye gideriz. Onlar imhaya gelir, biz ihyaya gideriz. Onlar bölgenin tarihine ve insanların kültürüne hoyratça saldırarak gelir, biz ortak değerlerimize sahip çıkmaya gideriz. Onlar, masum insanların onurlarına el uzatmak için gelir, biz namuslarını ve geleceklerini güvence altına almaya gideriz.
 

 Onlar, teröristlerle birlikte gelir, biz bölgenin asli evlatlarıyla birlikte gideriz. Onlar işgale gelir, biz kurtarmaya gideriz. Aramızdaki fark, işte bu kadar açıktır, bu kadar nettir, bu kadar kesindir. Çünkü biz Türkiyeyiz, çünkü biz Türk milletiyiz. Anadolu'daki bin yıllık varlığımız boyunca biz mücadeleyi hep verdik. Karşımızdakiler hep farklı kimliklere, farklı kılıklara ve farklı isimlere sahip olsa da aslında hep aynı düşman vardı." Erdoğan, Irak ve Suriye'de yaşananların Türkiye'de yaşanılmasına asla izin vermeyeceklerini vurgulayarak, "Bunun için gerekiyorsa sınırlarımız boyunca yığılan terör örgütlerinin üzerine sonuna kadar gideceğiz. Nereye kadar kaçarlarsa, oraya kadar kovalayacağız." dedi. 
 
İşte Yeni İl Yönetimi
 
Kongrede yeniden başkanlığa getirilen İl Başkan Haydar Revi’nin Yönetim Kurulu listesi ise şu isimlerden oluştu: AbdulhamidÖzdaş, Ahmet Karadeniz, Ahmet Uğur Zihni, Alper Bektaş, Arzu Yalçınalp, Aydın Gündoğdu, Aziz Mürtezaoğlu, Bayram Öztürk, Besire Çörekçi Arslan, Canan Bülbül, Enes Aslan, Fazlı Çapoğlu,Gaökhan Karslı, Gözde Atasoy Koç, Gülsüm Canım, Halil İbrahim Demirtaş, Hamit Bekşta, Hasan Dilekoğlu, Hüseyin Öztürk, Hüseyin Tüysüz, Hüsrev Türk, İrfan Çelik, Kadem Çakıroğlu, Kamil Kansız, Köksal Aygün, Mehmet Alp, Mehmet Atmaca, Mehmet Hanefi Topaloğlu, Mehmet Kara, Murat Uğur, Mustafa Albayrak, Mustafa Usta, Mürvet Turan, Numan Yardım, Nurettin Aydın, Orhan Cengiz Uraloğlu, Ömer Fahri Coşkun, Özdemir Aydın, RüveydeYeşilbağ, Salim Serdar Karabinaoğlu, Seda Kırandi, Seda TaFLan, Sezgin Mumcu, Sümerya Demirci, Şenay Kınalı Üçüncü, Temel Şükrü Yılmaz, Uğur Aydın, Volkan Bozali, Yunus Tekin Baki.

Editör: TE Bilisim