İlacın 600 bin lira olduğunu söyleyen Birinci hayırseverlerden ve yetkililerden seslerini duymasını bekliyor. Hastalığının zamanla ilerlediğini söyleyen Birinci kızının yaşaması için hayırseverlere seslendi. Anne Büşra Birinci yaptığı açıklamada; “Kızım SMA hastası. 2 aylıkken bacaklarının ve kollarının normal bebekler gibi olmadığını fark ettik. KTÜ Tıp Fakültesi’nde doktorlar testlerin sonucunda kızımın SMA hastası olduğunu söyledi” dedi. 

Lütfen Sesimizi Duyun

Anne Birinci hayırseverlerden ve yetkililerden yardım beklediklerini ifade ederek; “Bize doktorlar tarafından hastalığının en ağır evresinde olduğu söylendi. Kızımı İstanbul’da bir doktora götürdük. 

İyi olduğunu ve kızımın ilaç ve fizik tedavi sonucu iyi olacağını söylediler. Bizim o ilacı karşılamamız imkânsız. Çünkü ücreti 600 bin lira. Sadece Amerika’da üretiliyor. Sağlık Bakanlığı ilaca onay verdi fakat ücreti karşılamıyor. 

Buradan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’a, bütün yetkililerimize ve hayırseverlerimize sesleniyoruz. 

Bizim haykırışımıza cevap verin. Lütfen sesimizi duyun” diye konuştu. Minik Ela için Trabzon Valiliği’nin onayı ile yardım kampanyası başlatıldı. Minik Ela’ya yardım etmek isteyen hayırseverler için hesap numarası; Ziraat Banksı 0179 57920772 5001 şeklinde. 

Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim