Burada Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Bakan Kurum’a ilimizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum daha sonra Trabzon Valiliğini ziyaret etti.  

Valilik önünde mülki idare amirleri tarafından karşılanan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sonrasında Valilik Şeref defterini imzaladı. Valilik makamında yapılan görüşmenin ardından Bakan Kurum Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in katılımıyla Trabzon’la ilgili çalışmalar hakkında basın açıklamasında bulundu.

Trabzon’un Yaşam Kalitesini Artıracağız
 
Trabzon’da kentsel dönüşüm noktasında şehrin yaşam kalitesini artırmak adına birçok projeyi hayata geçireceklerini ifade eden Bakan Kurum, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu manifesto çerçevesinde şehirlerimizde bu projelerin yapılıp yapılmadığının, projelerin aşamalarının ne durumda olduğunu görmek için illerimize ziyaretlerde bulunuyoruz. Trabzon’da kentsel dönüşümle alakalı devam eden Zağanos ve Tabakhane projelerimiz var. 

Bu bölgenin arasında kalan Pazarkapı Mahallesi’ndeki yaklaşık 3 hektarlık alanında eklenmesiyle birlikte 50 hektarlık alanda dönüşüme uğramamış hiçbir kısım kalmamış olacak. Yine Çömlekçi Mahallemizde 10 hektarlık alanda kentsel dönüşüm çalışmamıza başladık. 2019 yılı itibariyle buradaki çalışmalara başlayacağız. Tüm Çömlekçi bölgesinde 2023 yılına kadar da dönüşmemiş hiçbir riskli konutumuz kalmayacaktır. Bu güne kadar Çömlekçi bölgesinde Zağanos ve Tabakhane bölgesinde tam 1 Milyar Liraya yakın kamulaştırma bedeli harcadık. Bunlara yapım bedellerinin eklenmesi suretiyle bu bölge hem Trabzon’umuz hem de bölge için çok önemli bir değer haline gelecektir.

 Sokak Sağlıklaştırma Projesi Başlıyor
 
Bir diğer projemiz Trabzon Meydanında Uzunsokak ve Maraş Caddelerindeki “Sokak Sağlıklaştırma” projesiydi. Önümüzdeki ay başlayacağımız yaklaşık 6 Milyon Lira bedeli olan bu projenin yarısını bakanlığımız hibe kapsamında Büyükşehir Belediyemize destek olacak. Tarihimizin ve kültürümüzün öne çıkacağı bu proje bizler için çok önemli bir proje. Yomra Dere ıslahı çalışmamız toplu konut İdaresi Başkanlığımız bu bölgede yapmış olduğu konutlar çerçevesinde ‘Dere Islahı’ projesinin çalışmasına başladı. 

Yine Trabzon’umuzun çok önemli bir projesi olan Kanalizasyon İçme ve Atık Su Arıtma Tesisi ile alakalı çalışmalarımızı tamamladık. Projemiz yürütülmeye devam ediyor. Toplam yatırım bedeli 100 Milyon AURO tutarında bir miktar olan projeyi uygulamaya girmek suretiyle önümüzdeki 5 yıllık sürece etaplayarak şehirdeki içme suyu, kanalizasyon ve atık su arıtma tesisi problemini de çözmüş olacağız.

 Millet Bahçeleri En Yakın Zamanda
 
Diğer bir projemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu ve 81 ilimizde yapılacak olan en az bir Millet Bahçesi Projesi. Trabzon’da bu Millet Bahçeleri için üç alanda çalışmalarımız var. Biri 57 bin metre karelik bir alan olan Avni Aker Stadyumumuzun olduğu yer bir diğeri Akçaabat’ta 22 bin 400 metre kare alan ile Vakfıkebir ilçesindeki 22 bin metre karelik alan. Bu alanlara ilişkin çalışmalar süratle tamamlandı. Mart ayı içerisinde ihalelerini de yapıyor olacağız. Avni Aker Stadyumu’nun olduğu alana yapacağımız Millet Bahçesinin içerisinde Trabzonspor’umuzun tarihini yaşatacak bir tribünü koruyor olacağız. Bunun içinde gezinti alanları, millet kıraathanesi olacaktır.
Editör: TE Bilisim