Trabzon’da 16 okula doğalgaz bağlanacak denildi ve okullardaki kazanlar söküldü. Doğalgaz bağlamada aksaklık olunca 16 okuldaki öğrenci ve öğretmenler adeta montlu eğitim veriyor.

Duruma isyan eden veliler, “Doğalgazı beklerken öğrenciler donacak” dedi.

Okul yetkilileri konuştu:

Elimizden bir şey gelmiyor!

Okul yetkilileri ise kendilerinin elinden bir şey gelmediğini belirterek, “Böyle bir karar alındı fakat henüz yetişmedi. Doğalgaz hattının bağlanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da on altı okuluna doğalgaz bağlanması krize yol açtı. Veliler bu süreçte okulda kalorifer yanmayınca isyan etti. Çocuklarının soğukta eğitim aldıklarını bu durumun onların sağlığını etkilediğini dile getirdiler. Çocukların doğalgazı beklerken donacağını ifade ettiler. 

Veliler ve öğrenciler kaloriferlerin yanmamasına isyan etti. Trabzon Ortahisar Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi yönetimi kaloriferlerin yanmaması ile ilgili açıklama yaptı. Yaptıkları açıklamada Valiliği 16 okula doğalgaz bağlanması ile ilgili emri olduğu bu süreçten kaynaklanan bir gecikme olduğunu dile getirdiler. Temmuz ayında yapılan ihale ile bu kararın alındığını ancak kolay bir süreç olmadığını söylediler. Okul yönetimi; Okula doğalgaz bağlandığını sorunun çözüldüğünü belirttiler. Her şeyin kontrol dahilinde olduğunu kalorifer dairesinin kaldırılması ve doğalgazın bağlanma sürecinde kaynaklanan bir gecikme yaşandığını ifade ettiler. Çoruh Epsaş’ın tarafından çalışmanın yapıldığı ve bu çalışmanın 16 okul da sürdürüldüğünü ve doğalgazın bağlandığını açıkladı.

Veliler İsyan Etti

Veliler sorunun biran önce çözülmesini istediler. Çocuklarının soğuk ortamda eğitim almak istemediklerini dile getirdiler. Çocuklarının hasta olduğunu ve geç kalınmış bir çalışma olduğunu bunun için önceden önlem alınması gerektiğini söylediler.

Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim