Konuşmasında dünyanın yeni bir döneme girdiğini ve dünyayı sömürmek isteyen emperyal güçlere karşı yeni bir uyanış olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuyla ilgili söylemiş olduğu 'Dünya beşten büyüktür' sözünü hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti: 

Bize bu güzel vatanı bırakan dedelerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Bu günde vatanımız için mücadele ederek dün gece şahadet mertebesine ulaşan 8 şehidimizi ve bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anmak istiyorum. Cenabı Allah onlarla cennette buluşmayı nasip etsin. Bu toprakların bedeli yüksek. Bizler Türk milleti olarak Cenabı Allah'ın geçmişte olduğu gibi şimdi de bize yüklemiş olduğu misyonu hakkıyla yerine getiriyoruz.  Biz Türk milleti olarak üzerimizdeki ataleti atarak, üzerimizdeki ezikliği atarak emperyal güçlere karşı ayrı bir yolculuğa çıktık. Tıpkı yüz yıl önce 1916, 1917, 1918 yıllarında olduğu gibi yedi düvel diye tabir edilen güçlere karşı verdiğimiz mücadeledeki şuurla beraber yeniden ayağa kalktık ve yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Biz yıl önce olduğu şimdi de taşeron örgütlerle bizi sindirmek isteyenlere karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Ama bu bileği bükemeyeceklerini gayet iyi biliyorlar. Allah'ın izniyle de bu mücadeleden galip geleceğiz. Bizim Türk milleti olarak kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Artık yeryüzü yeni bir döneme giriyor. Cumhurbaşkanımızın dünya beşten büyüktür lafı sırf bir politik söylem değildir. Dünyada adil olmayan bir düzen var. Dünya zenginliğinin, kaynaklarının çok önemli bir kısmı birkaç çevrede toplanmış. İşte buna karşı yeni uyanış var. Bunun öncülüğünü de Türkiye yapıyor.
  
"Hiçbir ayrım yapmıyoruz"


'Komşu illerimizden gelenleri içimizden biri olarak kabul ediyoruz' diyen Başkan Genç, "Tabi ki eksiğimiz olacaktır, her zaman da olacaktır. Ama bizim samimiyetimizden asla kuşkunuz olmasın. Biz cumhurbaşkanımızla, başbakanımızla, bakanlarımızla milletvekillerimizle iyi bir koordinasyonla hizmet etmeye çalışıyoruz.  Bunu yaparken de katılımcı belediyecilik anlayışı doğrultusunda sivil toplum örgütlerimizle istişare ediyoruz, sizden istifade etmek istiyoruz. Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Yarın başka bir arkadaş gelecek. Bu devran dönecek. Hepimizin ortak derdi, bu şehri daha yaşanabilir, daha güzel hale getirmek. Bunun için de sizlerle istişare ediyoruz. Trabzon'da bu Gümüşhaneli, Bayburtlu, Erzurumlu, Giresunlu gibi bir tasnif yapmadık. Ama bu şehirlerden gelen birçok hemşerimiz var. Biz bu kesimleri içimizden biri olarak kabul ediyoruz. Bu yüzden böyle bir şablon içine girmek istemiyoruz. Ama o yörelerimizin sorunlarını dertlerini, kimliklerini sorunlarını yakından tanımak istiyoruz. Özellikle yaptığımız toplantılarda yer sorunundan bahsedildi." şeklinde konuştu. 

Komşu İl Dernekleri İçin Müşterek Bir Salon

Komşu il dernekleri için Pazarkapı'da inşa edilen belediye kompleksi içinde müşterek bir salon yapılacağını ifade eden Başkan Genç, "Trabzon'da 1200 tane derneğimiz var. Bunların umumiyetle yer talebi oldu. Hepsini karşılamamız tabi mümkün değil. Zağnos Vadisi'ne ayrı bir belediye binası yapıyoruz. Biz burada şöyle bir karar aldık. Benim bütün derneklerin talebini yerine imkanım yok. Ama bizim öncelik vermemiz gereken iki önemli kesim var. İlki şehit aileleri, ikincisi engelli derneklerimizdir. Yeni yaptığımız yapıda bu iki kesime arı bir yer ayıracağız. Komşu il derneklerimiz içinde müşterek bir salon projemizde düşündük. Bunu da hayata geçireceğiz. Özellikle merkezde olmamızı hasebiyle bütün derneklerimizle istişareye açık olduğumuzu söylemek isterim. Akıl akıldan üstündür anlayışı doğrultusunda sizlerin de fikirlerini alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu nedenle katılımcı yönetim anlayışı göstereceğimizden emin olabilirsiniz. Her bir derneğimize çalışmalarında başarılar diliyorum ve yaptıkları başarılı çalışmaları da yakından biliyorum. Ve her türlü çalışmalarında da yanlarımızla olacağımızı ifade etmek istiyorum. Toplantımız hayırlı, uğurlu olsun." sözlerine yer verdi.  
Editör: TE Bilisim