Dernek üyelerinin Yaşlılar Haftası'nı tek tek tebrik eden Başkan Genç, Ortahisar Belediyesi'nin Emekliler Derneği tarafından düzenlenecek olan Çanakkale Şehitliği ziyaretinin sponsorluğunu üstlendiğini söyledi. Dernek üyelerine hitap eden Başkan Genç, "Türkiye bu kadar ilerleme gösterdiyse, bu sizlerin yetiştirdiği nesiller sayesindedir. Sizlerin aktif olarak çalışma hayatınızda bulunduğunuz ve bu nesli yetiştirdiğiniz dönem gerçekten zor bir dönemdi. Pek çok zorluğa katlanarak ülkemizi bu seviyeye taşıdınız. O nedenle sizlere çok teşekkür ediyorum." dedi.  

Genç, Emekliler İçin TOKİ İle Görüştü

TOKİ tarafından emekliler için Maçka'da yapılacak konutlarla ilgili TOKİ yetkilileriyle Ankara'da görüştüğünü dile getiren Başkan Genç projenin TOKİ tarafından onaylanmasından sonra inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi. Başkan Genç, "Şehrimizde 3100 civarında konut talebi vardı. Burhan Bey ile bu konu için Valiye gittik görüştük. Ardından TOKİ yetkilileriyle Ankara'da görüştük, bu talebi ilettik ve neticede bu talebi tam karşılamasa bile  Maçka'da bir yer bulduk. İnşallah, TOKİ'den onay çıktıktan sonra yetkilileri araziye götürüp inşaat işlemine başlayacağız. Ortahisar'da bu konutları yapacak bir arazi yoktu. Buna uygun arazi Maçka'da vardı. Maliyeti nedeniyle hazine arazisi olmasını tercih ettik. Sizlerin verdiği bu emeklerin karşısında, bir nebze de olsa devletimizin kurumu olan TOKİ sizlere elini uzattı.  Devletimiz artık daha da güçlenmiştir ve herkese şefkat elini uzatacak bir konuma gelmiştir. Böylece toplum olarak da daha huzurlu, mutlu bir yapıya kavuştuk." diye konuştu. 

Genç, Ziyaretin Sponsorluğunu Üstlendi

Emekliler Derneği'nin Çanakkale Şehitliği ziyaretiyle ilgili olarak, "Ne kadar büyüğümüz gitmeyi arzu ederse onu temin edeceğiz. Çanakkale gibi bu milletin tarihinde çok önemli bir mihenk taşı olan gibi güzel bir mekana gitme niyetine karşılık vermek benim için bir vazifedir. Sizlere de bir lütuf değildir bu, benim görevimdir." diyen Başkan Genç, "Geçen hafta Çanakkale 18 Mart Deniz Zaferi'ni hep birlikte kutladık. Yüz üç yıl önce Çanakkale'de olduğu gibi bugün de Afrin'de Türk ordusu aynı mücadeleyi veriyor. O dönemde yedi düvel diye tabir edilen güçler bugün  de Türkiye'yi bölmek istiyor. Yine aynı gücümüzle beraber aynı direnci Türk milletinin evlatları olan Mehmetçiklerimiz Afrin'de, Azez'de, Cerablus'ta veriyor. Ve Allah onlara da aynı zaferi nasip etti. Biz de topyekün olarak görüşümüz ne olursa olsun ordumuzun arkasında durduk. Bu çok önemlidir. Biz Türk milleti olarak birlik ve beraberliğimiz muhafaza ettiğimiz sürece bu milleti hiç kimse bölemez. Diz çöktüremez. Biz inancı, vatanı ve değerli için ölmeyi göze alan bir milletiz. Her millet böyle değildir. Bizi diğer milletlerden ayıran alameti farikamız budur. Bizi ayakta tutan değer şehitlerimizin bu topraklar için dökmüş olduğu kandır. O nedenle sizlerin Çanakkale şehitlerini ziyaret etmesi bile başlı başına bizi mutlu eder. Bu yüzden üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. O nedenle Çanakkale ziyaretine elimizden gelen desteği vereceğiz. Sizlerin dualarıyla ve önerileriyle beraber daha çok yürüyeceğiz, daha çok çalışacağız ve bu memleketi daha güçlü hale getireceğiz. Bizim sorumluluğumuz sadece Türkiye sınırları  içinde değildir. Biz Afrin'deki çocuklara ve yaşlılara Taliban'dan kaçan Afganlara da sahip çıkıyoruz. Biz öyle bir medeniyetiz. Bu hasleti Cenabı Allah Türk milletinin yüreğine nakşetti. Tekrar bu güzel gününüzü tebrik ediyorum, Allah bu güzel günleri kutlamayı nasip etsin." sözlerine yer verdi. 
Editör: TE Bilisim