Maçka Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan kongreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milletvekilleri Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Ak Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, partililer ile onlarca vatandaş katıldı.  

“Herkesin emeği var”

Burada açıklamalarda bulunan mevcut Maçka İlçe Başkanı Sedat Kongur, "Maçka'da siyaset çok zordur. Bunları her gün yaşıyoruz. Partimizin oylarını 3 seçim üst üste yüzde 70'ler bandına taşıdık. Bütün kardeşlerimin burada katkısı ve emeği vardır. Bu süreçte ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım canı gönülden Maçka'da bir çağı kapatıp bir çağı açtık. Tabi ki bu süreçte Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu yolda bizler elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Bu kutlu davada bir nebze katkı bulundurabildiysek Maçka'da kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Son 3 seçimdir Maçka'da çok zorlandık. Bir kısım yanlışlar ve hatalar olmuştur. Burası küsme yeri değildir. Biz birlik beraberlikten yana tavırımızı ortaya koyduk ve koymaya devam edeceğiz. Bizimle beraber aynı saflarda kol kola giren arkadaşlarımızla her zaman birlikte olacağız" dedi. 

 “Bir Milattır”

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, "Bu kongre sıradan bir kongre değil. 2019'da bugüne kadar yapılan çalışmaların viraj noktası olan önemli  seçimleri içeren hazırlık kongresidir. Bir milattır. Teşkilatlar adına atılmış en önemli adımdır. Bir Müslüman kendi için istediğini Müslüman kardeşi için de istemedikçe iman etmiş sayılmaz. O yüzden bizim siyasetimiz her şeyden önce sevgi siyasetidir. Vicdanını kaybeden her şeyini kaybetmiştir. Biz vefayı gördük ve siyasette onu önceliğe aldık. 2014 seçimleri Maçka’nın ak hizmetle buluştuğu seçimlerdir. Ondan sonra Maçka, Ak Parti'nin çıtasını yukarı çıkardı" diye konuştu. 

“Titiz Davrandık”

 Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, "Göreve geldiğimiz günden itibaren teşkilatımızın her bir kademesiyle uyumlu çalışarak millete hizmet etme noktasında birlik olduk. Yeni atılım döneminde bayrağı başka isme devredecek başkanlarımıza Allah kolaylık versin. 2019 seçimleri partimiz için büyük önem arz etmektedir. Her aşamada titiz davrandık. Ülkemizin kaderiyle partimizin kaderi bütünleşmiştir. Daha çok çalışarak en iyi kadroları görev getirerek milletimizden aldığımız desteği yukarılara çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız. 18 ilçemizin her biri bizim için önemli. En fazla oyu almak için gayret göstereceğiz" şeklinde ifadeler kullandı. 

“Hizmet etme Kararlılığına Yeniden İmza Atılıyor”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Maçka’da yaptığı açıklamada, "Bugün Maçka'da kardeşliğimizin bu ülkeye olan sevdalığımızın, birbirimizin gönlüne dokunmanın, birbirimizle ülkemizin geleceğine düne ait değerlerimize yeni bir sözleşme imzalamanın günüdeyiz. Kongreler sadece seçimlerin yapıldığı ve yöneticilerin listelerinin seçilmesinin yanı sıra dava şuurunun ve amacımızın millet ve memleketimize hizmet etme kararlılığımızın yeniden imza altına alındığı alanlardır. İşte bugün burada bulunan kıymetli arkadaşlarımızla bir yolculuğu daha hep birlikte karar altına almak için buradayız. 15 yıldır büyük bir mücadele geçirdi ülkemiz. Bu ülkeye bedel ödettirmek isteyenler, bizleri beğenmeyenler, her fırsatta bizi küçük görenler, her fırsatta hayat standartlarımızın yükselmesini istemeyenler, gelenek örf ve adetlerimizle alay edenler ve her fırsatta insanımıza kulp takanlar, kabahat bulanlar, batıyı öven ama kendi insanına dudak bükenler. " 

“Terörle Dize Getirmeye Çalışanlara Karşı Buradayız”

Soylu, "15 yıldır bu büyük mücadeleyi ortaya koyan ve liderinin etrafında kararlı duran insanların aynı inançla doldurduğu salonlardır buralar. Bu ülkeyi Maçka'da terörle dize getirmeye çalışanlara karşı biz buna müsaade etmeyeceğiz diyen bir haykırıştır. Bu kongrelerin bir anlamı vardır. Biz sadece siyasi partinin kongresinde bulunmuyoruz. Burada gelirken Maçka'daki kongreye geliyor değilim. Osman Gazi'nin bu coğrafyada bize emanetine sahip çıkmak için buraya geliyoruz. Bu ülkeyi işgal etmeye çalışanlara karşı sadece memleketi düşünenler için bu salonda bu kongreye geliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
“Trabzon'da Yüzde 35'lik Artış Var “

Soylu, "Trabzon'da turizm zirvede. İl müdürümüz Ali Ayvazoğlu ile görüştüm ve  aldığım bilgiler doğrultusunda geçen yıla oranla yüzde 35'lik bir artış var. Ordu Giresun havaalanı açıldığı halde ve vızır vızır işler durumdayken, Trabzon turizmde zirvelere çıkıyor. Türkiye'nin her bölgesinde oteller dolu. Turist akını var" dedi.
 
“Maçka Daha Fazla Hizmet Alacak”

Soylu, şöyle devam etti: "Ne işimiz varsa Trabzon'da yapmaya çalışıyoruz. Küçük büyük fark etmiyor. Ne söylediysek tek tek peşindeyiz. Sadece 521 kardeşimize çağrı merkezinde iş verdik. Yaklaşık 8-9 bin kişiye direk iş bulduk. Sürmene'ye okul yapıyoruz takip ediyoruz. Yurt yapıp takip ederiz. Dış çerçevesine kadar bu işlerle ilgileniyoruz. Bugün ben yapacağım, görevi devrettikten sonra o yapacak. Önemli olan sizin gönlünüzde alacağımız yerdir. 144 konutumuz teslim edilecek. 371 bin lira destek sağlandı. Belediyeye araç katkısı sağlandı. Maçka'ya daha güzel hizmetler gelecek. Adnan Menderes parkı hizmete açıldı. Mobese işlerini de hızlandırarak tamamladık. Kilisenin restorasyonu tamamlandı. Maçka sanayi sitesine camii kazandırıldı. Maçka kapalı spor salonu, Sümela Manastırı için 50 milyon liralık hizmet yapılıyor" diye konuştu.

Kongur yeniden başkan 

Mevcut başkan Sedat Kongur Yapılan kongrenin ardından 304 oyun 262'sini alarak yeniden başkan oldu.  İbrahim Mazlum ise 39 oyda kaldı 3 oy ise geçersiz sayıldı. Kongur’un listesi şu şekilde: Turgay Çoban, Hasan Bahçekapılı, Selahattin Akın, Lokman Kar, Ali Kölemen, Mustafa Karakaş, Ahmet Şahinler, Genç Aydın, Savaş Kara, Mustafa Yıldırım, Emine Dülger Çelik, Aydın Akyüz, Osman Aydemir, Nuray Çolak.

Teftiş Etti

Partisinin Trabzon’un Maçka İlçe Teşkilatı’nın Olağan Kongresi’ne katılan Bakan Süleyman Soylu, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine söylediği “Maçka gazilerimize ve Eren’imizin diyarına salamlarımı ilet” sözü ile başlayan Soylu, ana muhalefet partisine eleştirilerde bulundu. Kongrenin ardından ziyaretlerini sürdüren Bakan Soylu Polis Akademisi Başkanlığı Trabzon Polis Meslek Eğitim merkezine gitti. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon İl Jandarma Komutanı Halil Şen, Trabzon Emniyeti Müdürü Orhan Çevik ve Trabzon Polis Meslek Eğitim merkezi müdürü Metin Sevil ile eğitim gören Polislerle sohbet eden Bakan Soylu burada dereceye giren Polis memurlarını tebrik etti.
Sonay ÇALUK
Editör: TE Bilisim