e-Devlet soyağacı sorgulama işleminde son dakika gelişmeleri...
 
e-Devlet soyağacı sorgulama işlemi için vatandaşların bekleyişi sürüyor. Kullanıma açıldığı ilk günde büyük ilgi gören Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama hizmeti, kısa süreliğine askıya alınmış ve sistemin kesintisin hizmet verebilmesi için çalışmalar başlamıştı. Zira hizmet kullanıma açıldığı andan itibaren milyonlarca vatandaşın ilgisini çekmiş ve e-Devlet sisteminde çökmeler meydana gelmişti. İşte e-Devlet soyağacı sorgulama işlemi hakkında son gelişmeler...

e-devlet soyağacı sorgulama hizmeti ne zaman açılacak?

Birçok kamu hizmetinin kısa sürede kolayca yapılmasını sağlayan e-Devlet Kapısı sistemi, barındırdığı hizmetlerle birlikte vatandaşlara güvenli, hızlı ve ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor. Ara ara yeni hizmetlerin eklendiği e-Devlet sistemine son olarak soyağacı sorgulama işlemini sağlayan "Alt-Üst Soy Bilgisi" eklendi.

Vatandaşlar bu hizmetle birlikte 1800'lü yıllara kadar aile bilgisini görüntüleyebiliyor. Ancak bu hizmet erişime açıldığı günden itibaren yoğun ilgiye maruz kaldı ve bu da e-Devlet sistemlerinin çökmesine yol açtı. Aşırı yoğunluktan dolayı Alt Üst Soy Bilgisi hizmeti kısa süreliğine askıya alındı.

 
Editör: TE Bilisim