Kolları olmadığı için evliliği ve anne olmayı düşünmeyen ancak bir müzik kanalında gördüğü ''özürlüyüm, davul bile dengi dengine çalar, benim gibi biriyle evlenmek istiyorum" mesajı üzerine iletişime geçtiği Hikmet Polat’la 2010 yılında evlenen Melih Polat (44), eşi ve kızıyla mutlu bir hayat yaşıyor.

En büyük dilekleri olan çocuğa, evliliklerinin üçüncü yılında kavuşan çift, yavrularını çeşitli zorluklarla büyütmeye devam ediyor.

Annenin kollarının, babanın ise bacaklarının dizden aşağısı bulunmaması çocuk büyütmenin zorlukları Polat çifti için daha da artırdı. Karı koca adeta birbirlerinin engellerini tamamlayarak küçük Nisa'yı bugünlere getirdi. 

Akçaabat ilçesinde ikamet eden çift, bütün zorluklara göğüs gererek büyüttükleri kızlarının anaokuluna başlamasının tarifi zor mutluluğunu yaşıyor. 

"Rabbim her şeyin kolaylığını verdi ve kızımızı bu yaşa getirdik"

Anne Melih Polat, AA muhabirine, evlat sevgisinin kelimelerle ifade edilemeyecek güzellikte bir duygu olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir ay önce ameliyat edilerek kalçasına platin takıldığını ifade eden Polat, çeşitli sağlık sorunları ve maddi zorluklara rağmen mutlu bir hayat sürdüklerini anlattı.

Polat, kendisinin elleri olmadığı için eşinin desteğiyle kızını bu yaşa kadar getirdiklerini vurgulayarak, Nisa'nın ana okuluna başlamasının ise kendilerine farklı duygular yaşattığını belirtti.

Engelinin, anne olmasının önünde bir engel oluşturmadığını anlatan Polat, "Rabbim her şeyin kolaylığını verdi ve kızımızı bu yaşa getirdik. İnşallah sağlıklı, güzel günler yaşar." dedi.

Polat, bebeğini tek parmağıyla büyüttüğünü belirterek, "Herkes görüp şaşırıyor. 'Bu senin kızın mı?' diyorlar. 'Nasıl büyüttün, nasıl baktın.' diye millet şaşırıyor. Şakayla dedim ki 'niye şaşırıyorsunuz siz çocuk büyütüyorsunuz da ben büyütemiyor muyum?' Bazı zorluklar çektik ama Allah yardımcımız oldu." diye konuştu.

Kızının artık bazı küçük işlerde kendilerine yardımcı olduğunu anlatan anne, bazen kendisine su getirdiğini ve oyuncaklarını topladığını söyledi.

Polat, kızı büyüdükçe engellerinin farkına vardığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bazen bir şey almaya giderken, 'anneciğim senin elin yok ben getireyim.' diyor. 'Elin yok' deyince çok kötü oluyorum. Hiç unutmuyorum, 2,5 yaşındayken kollarıma bakıp, 'anne kolların yok.' dedi, o zaman çok ağladım. Babasının da bacaklarını tutuyor, 'baba senin ayakların yok.' diyor. Duygularını anlatamıyor içine atıyor sanki. Babası ve ben böyle olunca, çok duygusal bir çocuk. Ben ona, 'Allah bizi böyle yarattı, biz böyle iyiyiz, mutluyuz. Rabbim bu günleri aratmasın.' diyorum. 'Anneciğim senin ellerin, ayakların var sen bize yardımcı olacaksın.' deyince, o da 'yardımcı olacağım.' diyor."

Çeşitli nedenlerle ilkokuldan sonra eğitimine devam edemediğini vurgulayan Polat, şunları kaydetti:

"En büyük isteğim kızımı okutmak. Bunun için elimden ne geliyorsa yapacağım. Önümüzdeki en büyük engel maddi sıkıntı. Benim aldığım malulen emekli maaşı ile geçiniyoruz. Evimiz kira. Eşim sokakta tekerlekli sandalye ile büyük sorunlar yaşıyordu. Daha rahat edebilmesi için kredi çekerek akülü engelli aracı aldık. Maaşın yarısı krediye gidiyor. Şimdiden kızımın okul masrafı bizi zorlamaya başladı. Allah razı olsun bir hayırsever servis ücretini karşılıyor."

Polat, hayattaki tek isteğinin kızına iyi bir gelecek sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

"Akşam evime giderken ekmeğimi alabileyim bu bana yeter"

Baba Hikmet Polat, eşi ile el ele verdikten sonra tüm zorlukları aşacağına inandığını belirterek, bugüne kadar da aştıklarını söyledi.

Engelli oldukları için çok sıkıntıları bulunduğunu ancak sıkıntıları aşarak çocuklarına özveriyle baktıklarını anlatan Polat, "Birbirimizi tamamlamaya çalıştık Allah'a çok şükür öyle de devam ediyoruz." dedi.

İŞKUR'un sağladığı 6 aylık geçici istihdam programından yararlandığını ifade eden Polat, bu sürenin gelecek ay sona ereceğini belirtti.

Polat, malulen emekli olabilmesi için yaklaşık 5 yıl sigortalı işte çalışması gerektiğine dikkati çekerek, şöyle dedi:

"Yetkililerden, hayırseverlerden mümkünse çalışabileceğim bir iş istiyorum. Yardım istemiyorum, benim yapabileceğim bir işe ihtiyacım var. Engel durumumu göz önüne alarak çalışabileceğim bir iş istiyorum. Akşam evime giderken ekmeğimi alabileyim bu bana yeter. Kızıma iyi bir gelecek hazırlamak istiyorum. Çalışır ve emekli olabilirsem kimseye ihtiyaç duymadan kızımızı büyütür ve ona gelecek kurabiliriz."
 
Editör: TE Bilisim