Evimizde Oturuyorduk
 
Hasibe S. TAKA Gazetesi Haber Müdürü Hakan Şener’e olayı şöyle anlattı: Ben Mimarlık öğrencisiyim. Hukuk Fakültesi öğrencisi Nurcan Ç. ve Mühendislik Fakültesi öğrencisi Mihriban Y. isimli arkadaşlarımızla beraber Konaklar Mahallesi’ndeki evimizde oturuyorduk.
 
Bize Küfrettiler
 
Akşam saatleriydi. Sosyal medyada geziyorduk. Bir zaman sonra Kübra T. isimli bir kız sürekli bizi rahatsız edici konuşuyordu. Daha sonra tartışmaya başladık ve bizi etiketleyerek küfretti. Daha sonra hiç tanımadığımız Esra K. da aynı şekilde bize küfretmeye başladı. Sonra özelden, “Nerede oturuyorsunuz. Sizi döveceğiz. Orada olmazsa okulda yakalayıp döveceğiz” diyerek tehdit ettiler. Hakarete devam edince biz de gelsinler konuşalım dedik ve ev kapı numarasına kadar verdik.
 
Camdan Onlara Baktık
 
Daha sonra biz beklemeye başladık. Akşam saat 20:50 civarıydı. Hiçbir hazırlık yapmadık. Kız kıza gelirlerde oturalım ama erkeklerle gelirlerse ailelerimize haber verelim dedik. Camdan kollamaya başladım. Arabayla 3 kız geldi. Kapıyı Nurcan açtı. Bunlar darp için gelmişlerse Nurcan’ı kollamak için kapının yanına gittim. Kapıyı açık görünce girek ayakkabılarıyla içeriye girdiler. Halının üzerine bastılar. Ben de kendilerine hanımlar ayakkabılarınızı çıkarıp içeriye öyle geçiyorsunuz dedim. Kendi aralarında rencide ederek kirletmeyelim temizletemezler dediler. Biz kendilerine hiçbir hakarette bulunmadık.”
 
Evde Toplam 6 Kişiydik
 
Evde 6 kişiydik. Biz 3 kişiydik onlar da 3 kişiydi. Kimse konuşmasın ben konuşacağım dedim. Neden böyle hakaret ettiniz dedim. Kimseden ses çıkmadı. Kübra’ya cevap verseniz diye bağırdım. Kendisi bana, ‘Ben avukatım sesini yükseltmenin 5 yıl yatarı var’ dedi. Ben de kendisine avukatsan sosyal medyadan hakaretin ne kadar cezası var cevabını verdim.
 
Bizi Aşağıladılar
 
Daha sonra Mihriban’a dönerek, sen yetim, zavallı, basit bir öğrencisin diyerek aşağılamaya başladılar. Baktım Mihriban’ın gözleri doldu. Kıza yaklaşıp ne diyorsun dedim.  Kübra elime vurarak ‘indireceksin o eli’ dedi. Ondan sonra Mihriban, Kübra’yı omzundan itti.
 
Cebinden Birşey Çıkardı
 
Esra ve yanlarındaki arkadaşları bu sırada yerinden kalkarak Mihriban’a saldırdı. Esra’yı çektim. Bu sırada Esra üzerime çıktı ve masanın üzerinden aldığı el fenerini başıma vurdu. Saçımı da çekmeye devam ediyordu. Üzerimdeyken cebinden bir şey çıkardı ve ‘İnternetten kendinizi izlersiniz’ dedi. Ben de bizi cep telefonuna çekiyorlar zannettim. O sırada Nurcan geldi. Esra’yı üzerimden aldı. Ben elindeki feneri aldım. Esra elimden almak istedi ve o arada parmağım incindi.
 
3. Kız Diğer Odaya Kaçtı
 
Bu sefer ben darp edilince refleksle beraber saçından tutarak yere oturttum. Diğer tarafta da kızlar tartışıyordu. Ardından Kübra ve Esra’yı yere oturttuk ve madem ki sen cep telefonuna çekecektin şimdi görürsün diyerek kamerayı açtık. Yanlarında bulunan 3. kız bu arada diğer odaya kaçtı ve olaya karışmadı. Burnu kırıldı dediler ama kırılmamıştı sadece kanamış.
 
Ses Olunca Polisler Geldi
 
Bu olayın ardından yan odadaki arkadaşlarını çağırarak al götür bunları dedim gittiler. Ses üzerine polisler geldi. Olayı anlattık. Evimize gelerek bizi darp etmek istediler dedik. Polisler bize şikayetçi misiniz dediler. Biz de hayır değiliz dedik polisler gitti.
 
Videoyu Attıktan 1 Dakika Sonra Sildik
 
Ondan sonra biz videoyu internete attık. Aradan 1 dakika geçmeden kaldırdık fakat sosyal medyada yayılmıştı. Olaylar sosyal medyada büyüyünce 3 saat sonra onların şikayeti üzerine polisler tekrar geldi. Gece bizi alarak karakola götürdüler. Daha sonra adliyeye çıktık ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldık.
 
Algı Oluşturmak İstiyorlar
 
Burada bir algı oluşturularak bize yükleniyorlar. Biber gazı sıktılar, ellerini bağladılar, elektro şok kullandılar gibi gerçeği olmayan şeyler yazdılar. Polisler evimize gelerek inceleme yaptılar ve böyle hiçbir şeye rastlanılmadığını tuttular.
 
Olmaması Gerekirdi
 
Olmaması gereken bir olaydı. Nahoş bir durum ortaya çıktı. Biz de böyle olsun istemezdik ama evimize kadar gelerek bizi tahrik ettiler tehdit ettiler. Ondan dolayı bunlar yaşandı. Hukuka güveniyoruz.”
 
Ailemle Alay Ettiler Zoruma Gitti
 
Videoda diz atan Mihriban ise o anı, “Beni yetim olarak aşağıladılar. Ailemle alay ettiler. Zoruma gitti gururuma yediremedim. Bir anlık öfke ile oldu” şeklinde yorumladı.
Editör: TE Bilisim