Yoğun Katılım Yaşandı

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde Köy Enstitüleri Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Aşiyan Düğün Salonu’nda konferans düzenlendi. Düzenlenen konferansa CHP Manisa Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, partililer, Beşikdüzülü vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantı da konuşan Milletvekili Atıcı, OHAL’in uzamasına ilişkin hükümeti sert bir dille eleştirdi. Atıcı, “OHAL demek acı, intihar, faili meçhul cinayetler demektir. Bıraktığım bu sakal protesto sakalıdır” dedi. İşte Atıcı’nın o sözleri:

 ‘Her türlü haksızlığın…’

“OHAL ilan edildiğinde, bir sivil darbe yapıldığında alçakça saldırıyı ‘Allah’ın bir lütfu’ olarak nitelendirildiğinde, bundan yaklaşık 2 yıl önce ne anlama geldiğini milletin kürsüsünde defalarca belirtmiştim. OHAL uygulaması demek, bizler için yani AKP’ye itaat etmeyen sadece ve sadece milletin huzurunda eğilen, sadece ve sadece yurdu için, vatanı için canını düşünmeden feda eden bizler için bir gözyaşıdır, acıdır, faili meçhul cinayetlerdir, intiharlardır. Her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun yapıldığı uygulamadır” 

Halka Yalan Söylediler

“Onlarda çıkıp dediler ki, ‘Çok halklısınız, biz iktidara geldik OHAL uygulaması vardı bazı yerlerde onu kaldırdık ve bununla da çok övündük. Şimdi ülkede olağan üstü bir durum var. İnanın 3 ay bile sürmeyecek’ diyerek halka yalan söyledikleri, halkı kandırdıkları zaman biz demiştik ki, yalan söylüyorsunuz. Bununda ispatını bu sakallarla göstereceğim, OHAL üç ay sürmeyecek bu çok hoşunuza gidecek, genel seçimlere kadar bu işi sürdürürsünüz, yıllarca  Türkiye hak etmediği bir şekilde olağanüstü yönetimiyle karşılaşır demiştim.”
 
Editör: TE Bilisim